Doden door instortend podium op Pukkelpop

Doden door instortend podium op Pukkelpop

Belgische pers heeft naar buiten gebracht dat er zes doden zijn gevallen door een instortend podium op het Pukkelpop festival. Inmiddels is dit aantal teruggebracht naar twee doden. Door noodweer, en vooral sterke windstoten, stortte het podium ineen terwijl de Indie-rock act Smith Westerns op het punt stond om het podium te betreden. Het ‘Shelter stage’ en het ‘Chateau stage’ waren zwaar beschadigd, en het hele programma van gisteren was afgeblazen. Bands/artiesten als Bring Me The Horizon, Rise Against, Good Charlotte en Skrillex hadden de kans dus niet om op te treden.

Bekijk hier een video waar beelden te zien zijn van na en tijdens de storm:

Rise Against liet op hun Twitter weten dat zij niet zouden optreden op het festival: “#pukkelpop is canceled today. Were truly sorry. Details to follow”

Jared Leto van 30 Seconds To Mars liet op zijn Twitter weten dat er twee officiële doden waren, en dat er zeker 20 mensen naar het ziekenhuis moesten.

Hieronder kun je een video bekijken met beeldmateriaal van BBC, die ook ter plaatse waren bij de ramp.

Wij vinden het heel erg dat er doden zijn gevallen, en hopen dat het dodental niet op zal lopen. Hopelijk gaat het goed met alle festivalgangers, de organisatie en alle artiesten.

UPDATE: Er is nog een festivalganger overleden. Het dodental staat nu op drie. De identiteit van de slachtoffers is nog niet vrijgegeven.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding