Review: Only Seven Left op Zandstock

Review: Only Seven Left op Zandstock

Het laatste concert van Bart van Dalen (zanger/gitarist) bij Only Seven Left. De fans van de 5 mannen zullen het waarschijnlijk al wel weten, maar Van Dalen stopt om zich te concentreren op zijn werk, in plaats van Only Seven Left. Op 13 augustus 2011 was het laatste concert in ’t Zand op het festival Zandstock, en wij van DutchScene waren er natuurlijk bij!

De vijf heren uit Hilversum mochten het festival openen op de 2nd stage. Bij aankomst stond er tegen het hek voor het podium al een aantal rijen met fans, die al even stonden te wachten op Only Seven Left. Toen de fans lang genoeg hadden gewacht begon het optreden en het eerste wat mij opviel, was de lichtshow. Deze was wel leuk gedaan alleen vaak waren de lichten te fel om zelfs nog iedereen op het podium te zien. Persoonlijk vond ik het hinderlijk dat soms niets te zien was vanwege de te felle lichtshow, dit maakte het fotograferen ook moeilijker.

In het begin merk ik aan Jochem dat zijn gitaar niet goed gestemd staat, doordat hij naar de zijkant seint dat er iets niet mee klopt. Zelf hoorde ik dit niet, maar dat kan natuurlijk ook aan mij zelf liggen. Aangezien dit de laatste show is van Van Dalen vraagt Jochem Winterwerp om een hard applaus voor Van Dalen. Voordat Winterwerp zijn woorden heeft uitgesproken ontvangt hij al een oorverdovend applaus. Hinne Winterwerp maakte veel contact tijdens het spelen met het publiek.

De cover van het nummer ‘Grenade’ van Bruno Mars spelen zij ook dit keer. Dit nummer wordt super goed gespeeld en de hele tent zingt uit volle borst mee. De stem van Van Dalen klinkt goed, hoewel er soms een aantal onzuivere noten klinken, is het nummer alsnog goed gezongen. Wat ik persoonlijk vond opvallen is dat Hinne Winterwerp mooi, maar vooral ook heel duidelijk zingt, wat goed te horen is in de cover van Bruno Mars. Tijdens het nummer ‘Lost And Found’ vraagt Only Seven Left of iedereen wilt meezingen, wat iedereen ook doet. Kortom; het was een leuke, goede en bovenal speciale show!

Only Seven Left gaat wel door, helaas zonder zanger en gitarist Bart van Dalen, maar zij zijn opzoek naar een nieuwe zanger. Wil jij dat zijn? Kijk dan snel op www.onlysevenleft.nl en laat ons weten of jij hieraan mee doet!

Foto’s zijn gemaakt door Kim Hageman en Nylo de Meijer. 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding