Review: Crustacean – Greed, Tyranny & Sodomy

Review: Crustacean – Greed, Tyranny & Sodomy

De 3e full length album van de trash/deathmetal band Crustacean heeft de naam ‘Greed, Tyranny & Sodomy’. Deze getallenteerde band uit Tilburg is sinds begin jaren ’90 actief. De vier heren uit Tilburg hebben mij gevraagd om iets over hun album te schrijven. Crustacean bevat invloeden van bands zoals Slayer, Infernal Majesty en Morbid Angel.

Het eerste nummer op het album, ‘Spawn From Lies’, begint met een verhaaltje van ongeveer 20 seconden, hierna komen direct heftige gitaren en hard drumwerk door de speakers. Na de heerlijke intro begint de zang, die wel een beetje bij dit soort muziek past. Hetgeen wat mij erg opvalt, is dat de zanger ook erg snel zingt, wat ik persoonlijk best wel uniek vind, bij dit soort muziek. Verder blijft het hele nummer lekker up tempo.

De hierop volgende nummers zijn échte trash/deathmetal nummers, en gaan dus ook lekker snel. Instrumenten klinken allemaal heerlijk en ik vind het prima samengevoegd. Waar ik op gehoopt had, waren een aantal goede screams, of grunts. Helaas zijn deze hier niet te horen, in het gehele album niet.

Het langste nummer van het album draagt de naam ‘Contaminated Blood’. Dit nummer gaat een stuk minder snel dan de voorgaande nummers en persoonlijk vind ik het tempo van de stem zo ook beter. Zo loopt het goed in een geheel ritme. 

Het album bevat een totaal van 10 nummers, maar er is weinig over te vertellen verder. Als je van trash/deathmetal houdt moet je hen zeker in de gaten houden. Zelf ga ik deze heren in de gaten houden! Ben jij ook benieuwd?

 Hieronder staat de tracklist nog en de albumcover.

Tracklist van Greed, Tyranny & Sodomy:

  1. Spawn From Lies
  2. Sadist International
  3. Plausible Deniability
  4. Destrictive Attitude
  5. The Fallacy You Call Faith
  6. Pearls Before Swine
  7. Contaminated Blood
  8. Attention Terrorist
  9. Unique Legacy
  10. Greed, Tyranny & Sodomy
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding