New Found Glory in TivoliVredenburg

New Found Glory in TivoliVredenburg

Pop Punk’s Not Dead. New Found Glory is daar het levende bewijs van. Gewapend met een nieuw album genaamd Resurrection tourt de band momenteel door Europa. Op 2 december deed het kwartet de Utrechtse zaal TivoliVredenburg aan.

Eindhoven’s Call It Off krijgt de eer om het concert af te trappen. De poppunkers hebben de laatste tijd veel voorprogramma’s gespeeld en zijn geen onbekenden meer voor het publiek. Tijdens de set werd onder andere het nieuwe nummer “Forward Or Crazy” ter gehore gebracht, die door enkele fans al luidkeels werd mee gezongen. Tijdens “Do It All Again” wist de band echter pas het merendeel van de zaal mee te krijgen.

Chunk! No, Captain Chunk! is één van de weinige Franse bands uit het genre die naast het touren door Europa ook veel trans-Atlantische avonturen beleeft. Het vijftal heeft zich met hun albums Something For Nothing en Pardon My French flink bewezen. De band werkt momenteel aan een derde studioalbum dat naar eigen zeggen zal afwijken van de sound van zijn voorgangers. Dit is al een beetje te horen in het nummer “Insanity”, dat afkomstig is van de deluxe editie van het laatste album. Hoewel de sound vrij herkenbaar is, heeft het nummer wel al een serieuzere ondertoon. Verder speelde de band ook nummers als “Haters Gonna Hate” en “Restart”. Na zich de afgelopen jaren veel op Amerika gefocust te hebben, is de groep blij weer meer Europese shows te spelen, zo blijkt onder andere uit de meerdere pogingen tot een fatsoenlijk “dankjewel!” door frontman Bert Poncet. Zelfs nu de tourmanager voormalig drummer Jonathan Donnaes (tijdelijk?) vervangt, worden de shows van Chunk! No, Captain Chunk! alsmaar sterker.

Daarna was het eindelijk tijd voor New Found Glory om het podium van de Pandora te betreden. De poppunkers hebben in oktober van dit jaar alweer hun achtste album Resurrection uitgebracht en waren dan ook ter promotie van dit album in ons land te vinden. De set werd knallend begonnen met ‘’Understatement’’, een nummer afkomstig van de band’s misschien wel populairste album Sticks And Stones. Hoewel de oudere nummers overduidelijk favoriet waren bij het publiek, werden de nummers van het nieuwe album ook zeer goed ontvangen. Vooral de laatste single ‘’Ready And Willing’’ bleek ontzettend aan te slaan, maar ook ‘’Selfless’’ en ‘’Stubborn’’ deden het goed.

Tijdens de set werd er meer dan voldoende aandacht aan het publiek besteed. Zanger Jordan Pundik deinsde er niet voor terug om hier en daar een fan in de microfoon te laten zingen en gitarist Chad Gilbert redde uiteindelijk een crowdsurfer waarvan de beveiliging hem uit de zaal wilde zetten. De band speelde die avond een setlist waar voor iedereen wat wils bij zat: van bijna elk album kwam er wel iets voorbij. Ook de cover van ‘’Kiss Me’’ werd niet overgeslagen. Hoogtepunt van de set was toch zeker de grootste hit ‘’My Friends Over You’’ die vlak voor de toegift werd gespeeld. Uiteindelijk werd het geheel afgesloten met het nummer ‘’All Downhill From Here’’.

Met dit optreden heeft New Found Glory bewezen na al die jaren nog steeds een goede show neer te kunnen zetten met een zeer gevarieerde setlist. Ondanks dat de band vorig jaar een bandlid verloor, kunnen de heren het ook prima af met maar één gitarist. Daar hebben ze zeker geen vervanger voor nodig.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding