Gerard Way – Hesitant Alien

Gerard Way – Hesitant Alien

Toen de band My Chemical Romance aankondigde er mee te stoppen raakte er een flink gat in de alternatieve scene. Waar Gerard Way in 2006 nog frontman was van de band die het emo-volkslied “I’m Not Okay” uitbracht, probeert hij dit imago acht jaar later met Hesitant Alien van zich af te schudden.

In een interview met Rolling Stone beweerde Way zeer geïnspireerd te zijn door Britpop. Dit genre is zeker terug te horen in de openingstrack van Hesitant Alien. “The Bureau” heeft namelijk een hoop weg van het soort albumintermezzo’s die we vijftien jaar terug van bands als Blur te horen kregen, de track “No shows” heeft dan weer een hoop weg van een Pulp-nummer, maar na het horen van “Drugstore Perfume” weten we dat de grootste bronnen van inspiratie David Bowie en The Jesus and Mary Chains zijn.

Zijn taak als zanger in My Chem is op dit solo-debuut nog steeds terug te horen. Onder andere in de rocknummers “Action Cat” en “Juarez” komt het boegbeeld van de alternatieve jeugd weer bovendrijven. De invloeden van de Britse muziek uit de jaren ’90 is in grote mate aanwezig maar de Amerikaanse alternatieve rock is nog steeds volop van de partij.

Hoogtepunten zijn te vinden op de momenten waarop Way besloten heeft iets totaal anders te proberen, dan wat we van hem gewend zijn. Neem hierbij als voorbeeld “Get the Gang Together”. De poppy achtergrondvocalen kleuren het nummer op fantastische wijze in en het moment waarop een Supertramp-achtige saxofoonsolo ingezet wordt, rekent zonder twijfel tot een van de muzikale overwinningen voor Way.

Beoordeling: 8

Op Hesitant Alien heeft Gerard zijn doel niet bereikt. Het album als geheel komt namelijk over als MCR, ondergedompeld in een Britse verf. Ver zit hij er echter niet vanaf. De tracks klinken fris en een stuk creatiever dan voorheen. Way heeft zichzelf niet heruitgevonden maar heeft in zijn muzikale zegetocht er weer een overwinning van een plaat bij.

Releasedatum: 29 September 2014
Label: Warner Bros. Records
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


BvM1eoiCYAAat--.galleryTracklist:

  1. Bureau
  2. Action Cat
  3. No Shows
  4. Casting Shadows
  5. Millions
  6. Zero Zero
  7. Juarez
  8. Drugstore Perfume
  9. Get The Gang Together
  10. How’s It Going To Be
  11.  Maya The Psychic
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding