Tonight Alive en Mallory Knox in Amsterdam

Tonight Alive en Mallory Knox in Amsterdam

Tonight Alive speelt deze maand op een paar Europese festivals, waaronder Pukkelpop en Reading & Leeds. De band slaat, ondanks het feit dat ze niet geboekt zijn voor een festival, Nederland gelukkig niet over. Op zaterdag 16 augustus traden de Australische poppunkers namelijk op in de Melkweg, Amsterdam.

In het voorprogramma staat Mallory Knox. De uit Cambridge afkomstige band bracht in 2013 het debuutalbum Signals uit en wist daarmee de Britse hitlijsten te behalen. In Nederland is de band ook niet geheel onbekend meer, in maart 2013 stonden de heren namelijk in het voorprogramma van Finch.

Mallory Knox krijgt het publiek vanaf het eerste moment mee. Het enthousiaste publiek heeft zijn huiswerk duidelijk gedaan, overal werd meegezongen. Het vijftal speelt alsof zij headliner zijn en zet zich volledig in. Vooral nieuwe single “Ghost In The Mirror” wordt goed ontvangen. Het nummer is afkomstig van het nieuwe album Asymmetry dat op 13 oktober via Sony Music verschijnt.

Iets over negen betreedt hoofdact Tonight Alive het podium. Het Australische poppunk quintet opent met Spiderman-soundtrack “The Edge”. De band brengt vooral nieuw materiaal van het laatste album The Other Side ter gehore, een album dat iedereen inmiddels al lijkt te kennen. Tussen de nummers door wordt het publiek toegesproken door de frontvrouw.

Zangeres Jenna McDougall vertelt het publiek dat het goed voelt om weer op de planken te staan. In de drie maanden afwezigheid van de band miste ze voornamelijk de fans. Ook laat ze merken dat fans die zich alleen voelen moeten weten dat ze niet alleen zijn, “we are all here together.”

Als de band halverwege door de set is, is het tijd voor wat ouder materiaal. De band speelt de klassiekers “Wasting Away” en “What Are You So Scared Of?”. Daarna was het tijd om even af te koelen met een akoestische en emotionele uitvoering van “Amelia”, die alleen door McDougall wordt gespeeld. Wanneer haar vrienden haar weer vergezellen op het podium, herpakt de zangeres zich voor de rest van de set, die wordt afgesloten met “Lonely Girl”. Er nog één keer luidkeels meegezongen. Als het publiek vervolgens daarna vraagt om een toegift komt de band niet meer terug, het concert zit er op.

Tonight Alive weet een goede show neer te zetten waarbij er veel interactie is met het publiek.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding