Ed Sheeran – ÷

Ed Sheeran


Ed Sheeran – ÷

Wederom ging Edward Christopher Sheeran het hele internet over. Een t-shirt aan met zijn eigen album art erop, een ditto plastic tasje, een dik, zwart brilmontuur en een wat ongemakkelijke en zenuwachtige lichaamshouding: “Ed Sheeran looks like he’s queuing up to meet Ed Sheeran”. Toch is deze foto een prima weerspiegeling van deze fulltime zanger en parttime meme. Hij hecht waarde aan de meningen van zijn fans en doet niet alleen in de studio, maar ook daar buiten hard z’n best om iedereen tevreden te houden. Wat een fijne vent.

Uiteraard is het best lastig om voor elk wat wils op je nieuwe album te zetten. Voor de eerste helft van ÷ (Divide) voorbij is hebben we deze 26-jarige Brit al horen rappen en zijn er al een club-nummer, ballade en pop-rock track de revue gepasseerd. Stuk voor stuk potentiële hitjes en allemaal met goed genoeg om als single uitgebracht te worden. Desalniettemin zorgt Ed’s veelzijdigheid hier voor een erg verdeeld album (pun intended).

Vermakelijk genoeg klinkt Sheeran op z’n best als hij zijn veelzijdigheid in één song stopt. Rapnummer “Ereaser” klinkt wat ongemakkelijk en ballade “Happier” klinkt te veel als Sam Smith’s “Stay With Me”. Daar staan “New Man” en “Galway Girl” tegenover. Deze twee combineren rap met de gebruikelijke folkpop en dat klinkt verbazend verfrissend. Ook “What Do I Know” valt in deze categorie van succesvolle combi’s: een love-song, met een subtiel weggemoffelde beat die niet zou misstaan in een dance nummer.

Muzikaal verkent Ed niet echt nieuwe wegen, maar tekstueel laat hij z’n fantasie in de vrije loop. Zo bevat ÷ een eerbetoon aan zijn geboortedorp en word zijn succes bezongen, maar opvallender is dat in “New Man” Ed er blijkbaar van op de hoogte is dat de nieuwe vriend van een ex zijn anus heeft laten bleken. Verder opmerkelijk: De plaat bevat samenwerkingen met niemand minder dan John Mayer en Eric Clapton.

Beoordeling: 7

Dat Ed Sheeran moeiteloos een plaat vol hitjes af kan leveren, wisten we al. Echt verassend is Divide dan ook niet. Daar staat echter tegen over dat de beste man natuurlijk allang een wereldster is en dus niet echt belang heeft bij het vergaren van nieuwe fans. ÷ is gewoon een lekkere popplaat, gemaakt door een schat van een knul.

Releasedatum: 3 maart 2017
Label: Atlantic Records
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:

1. Eraser
2. Castle On The Hill
3. Dive
4. Shape Of You
5. Perfect
6. Galway Girl
7. Happier
8. New Man
9. Hearts Don’t Break Around Here
10. What Do I Know?
11. How Would You Feel (Paean)
12. Supermarket Flowers
13. Barcelona
14. Bibia Be Ye Ye
15. Nancy Mulligan
16. Save Myself

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding