Dropkick Murphys – 11 Short Stories of Pain and Glory

Dropkick Murphys – 11 Short Stories of Pain and Glory

Het mag geen geheim zijn dat de thuisbasis van Dropkick Murphys in Boston, Massachusetts, te vinden is. Des te varrassender is de keuze om 11 Short Stories of Pain and Glory niet in The Olde Towne op te nemen, maar in het zonnige Texas. Hoewel de bandleden toegeven de verandering van uitzicht als prettig te hebben ervaren, moet echter nog blijken of dit ook een deuk in de vertrouwde sound van deze formatie heeft weten te krijgen.

Op het eerste gezicht lijkt er niet veel veranderd. Piper Scruffy Wallace heeft weliswaar de band verlaten, maar toch is de doedelzak nog steeds aanwezig. Net als alle andere middelen waar deze zeskoppige formatie graag gebruik van maakt: Banjo? Check. Accordeon? Check. Mandoline? Check. Dwarsfluit? Check. Gangvocals en het gebruikelijke temperament van de band? Driedubbel check. Met andere woorden, alles om alle fans van de afgelopen 20 jaar tevreden mee te houden.

Desalniettemin is El Paso op subtiele wijze op de plaat terug te vinden. Allereerst in het tempo. Dit ligt bij vlagen wel erg op zonvakantie-niveau. Albumhoogtepunt “I Had a Hat” is het enige overgebleven moment waarop volop ouderwets gepogood kan worden. Ten tweede wordt o.a. in “First Class Loser” de gebruikelijke celtic folk vermengd met een vleugje country. De ene keer in de vorm van een hobbel ritme, de andere keer in een achtergrond melodietje.

De Short Stories zelf bieden dan weer precies wat je van Dropkick Murphys mag verwachten. Dit is per slot van rekening niet de eerste keer dat de een album verhalende songs bevat. De beste verhalen die de band er deze keer op na laat, zijn het instrumentaal vertelde “The Lonesome Boatman” en “Blood” over de golf van misdaad in Boston. Eervolle vermelding gaat naar “4-15-13”, een song geschreven naar aanleiding van de bom die op die datum in Boston afging.

Beoordeling: 6.5

Eigenlijk mag er wel geconcludeerd worden dat de heren het beste presteren als ze een thuiswedstrijd spelen. Uiteraard passen de songs nog altijd binnen de fijne vertrouwde Dropkick Murphys formule van celtic punk, maar zowel instrumentaal als tekstueel hebben we de band sterker, energieker en gevatter gehoord. Het album als geheel had een verhaal van Glory kunnen zijn, maar weet dat niveau niet te halen.

Releasedatum: 6 januari 2017
Label: Born & Bred
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:

  1. The Lonesome Boatman
  2. Rebels with a cause
  3. Blood
  4. Sandlot
  5. First Class Loser
  6. Paying My Way
  7. I Had A Hat
  8. Kicked To The Curb
  9. You’ll Never Walk Alone
  10. 4-15-13
  11. Until The Next Time
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding