Ziggy Splynt – & Procreate

Ziggy Splynt – & Procreate

De laatste week van 2016 bij DutchScene staat in het teken van muziek vanuit de Nederlandse muziekscene. Elke dag delen we een recensie van een plaat die dit jaar is uitgebracht. De vierde EP van de week is & Procreate van het alternatieve rock trio Ziggy Splynt.

De EP & Procreate heeft wellicht de best verzorgde sound van alle ontvangen inzendingen. De songs klinken doordacht, geduldig in elkaar gezet en tot in de puntjes uitgewerkt. Voorbeeld hiervan is de uitzonderlijk sterke opener “Red Ross”. De stuiterende gitaren in de coupletten geven de track een speels ritme, terwijl het refrein een meezinger van stadium formaat is. Hiermee laat Ziggy Splynt in één track al te zien veelzijdig te zijn. De band noemt zelf Biffy Clyro en Queens of the Stone Age als grootste inspiratiebronnen, maar de songs van dit drietal (!) zijn te theatraal om niet ook een link met Muse te leggen. Zelfs een song met een titel als “Potato Potato” doet niet onder voor de grootse, meeslepende stijl, de bombastische maar moddervette gitaren en constant lugubere ondertoon.

De vergelijkingen met Muse, of zelfs Lonely The Brave, zijn meer dan terecht en moeilijk om te missen, maar toch heeft deze band al genoeg eigen charme en charisma om deze theatrale sound eigen te laten klinken. Niet allen door het soms warme, soms scherpe stemgeluid van Bart Huskes, maar ook door kleine verrassinkjes in de melodieën en ritmes.

Beoordeling: 8.5

Op alle aspecten is de EP meeslepend, en overtuigend. Het is nu aan Ziggy Splynt om de eigen inbreng en het de van andere artiesten overgenomen aspecten uit elkaar te houden. Als dit goed gebeurt, kan er weinig mis gaan. Laat deze band een avondje openen voor Lonely The Brave en voor je het weet kopen ze op eigen kracht de AFAS Live uit.

Releasedatum: 25 november 2016
Beluister via: Soundcloud
Website: ZiggySplynt.nlFacebook


Tracklist:

  1. Red Ross
  2. Worker’s Wollow
  3. Potato Potato
  4. Alien Astronaut
  5. Kefas’ Khal

https://www.youtube.com/watch?v=qn4uXYHJKGA

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding