Twice The Same – No Sleep Tonight

Twice The Same – No Sleep Tonight

Elke gemeente heeft wel één of twee kleine poppodia. Zo ook Katwijk aan Zee, de plaats waar uw nederige recensent is opgegroeid. In “De Schuit”, één van deze podia, speelde op een willekeurige avond in een willekeurig weekend het bandje Twice The Same. Misschien was het de energie van deze band, misschien kwam het door het bier, maar de indruk die de band achterliet was positief. Des te meer nam het enthousiasme toe, toen bekend werd dat deze jongens uit Castricum met hun eerste album No Sleep Tonight komen.

De stijl van Twice The Same wordt opgebouwd uit Rage Against The Machine-achtige hooks, met vocale uithalen a la Bruce Dickinson en kleine toevoegingen die het geluid meer richting Pearl Jam dragen. Daarnaast bevatten diverse songs waaronder “Stop n’ Dive” en “So Damn Fine” een lekkere groove en is het viertal niet vies van heerlijke ouderwetse gitaarsolo’s. De zelfverzekerdheid spat er niet van af maar is zeker aanwezig.

De afwerking van de plaat laat op sommige momenten nog wat steken vallen. De afsluitende woorden na het laatste nummer zijn bijvoorbeeld niet alleen overbodig, maar ook moeilijk te verstaan. Ook is het bij riffs zoals RATM die ooit maakte cruciaal dat deze retestrak zijn, dus had de timing van twee gitaren wat meer gepolijst kunnen worden. Des te dapper is het om veel met verschillende ritmes te spelen. “Wasting Away” zit vol met wijzigingen in het ritme en begint “Bite My Lip, Girl” met een walsje.

De kracht van Twice The Same zit in de energie. De studioversie is weliswaar niet zo overtuigend als de liveoptredens van het viertal, maar het komt in de buurt. Hoogtepunt op het album is “The Sea of Innocence”. Dit nummer vat de stijl van de band het beste samen, werkt aanstekelijk en bevat een lekker slap-bass.

Beoordeling: 6.5

De jongens van Twice The Same hebben een plaat afgeleverd met daarop een prima poging om te laten zien wat ze kunnen. No Sleep Tonight bevat songs met fijne riffs en grooves die uitnodigen tot een potje luchtgitaar, met daar boven op een verzameling veelbelovende vocalen. Nu even de beginners- en schoonheidsfoutjes wegwerken.

Releasedatum: 5 februari 2015
Label: Twice The Same
Verkrijgbaar via: AmazonNo Sleep Tonight


Tracklist:

  1. Tonight
  2. The Sea of Innocence
  3. Wasting Away
  4. All In Your Head
  5. (No Use) Lookin’ Back
  6. Stop N’ Dive
  7. Bite My Lip, Girl
  8. So Damn Fine
  9. U-Turn
  10. Life’s Too Short
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding