Eerste editie House Of Dudettes is een feit

Eerste editie House Of Dudettes is een feit

Afgelopen vrijdag was het alweer de laatste dag van House Of Dudettes. Het festival dat tijdens Eurosonic Noorderslag georganiseerd werd bleek een succes.

De ambient indie band Dudettes maakte een gewaagde keuze om tijdens het showcase festival als eerste band een eigen festival neer te zetten. Duidelijk is dat het hierbij niet ging om een tegen beweging, maar om het bieden van kansen aan bands die net als Dudettes al een aantal jaren mee gaan. Met in totaal zestien bands en negen DJ’s werd er een uiterst gevarieerd programma neergezet. Bands als Animal Antics, Bombay, Heavy Light, The Slick en Black Briar gaven acte de précense.

Iedere avond vonden steeds meer mensen hun weg richting club De Kast waardoor het op de laatste avond bomvol stond. Dudettes sloot hun eigen festival waardig af met een compleet nieuwe set. De meer electronische insteek geeft een extra dimensie aan het oude werk, maar ook de nieuwe songs blijken de moeite meer dan waard. Met tracks als “Yes”, “Amazing”, “Looking for” en “Are You Ready” beschikt de band over sterke en emotionele gelaagdheid. Nieuwe single “Taser” werd ook gereleased tijdens het festival en zet een dansbare jaren 80 vibe neer. Tijdens hun set benoemde zangeres Zjoly Onrust dat een nieuwe editie van House Of Dudettes slechts een kwestie van tijd is.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding