Foo Fighters – Saint Cecilia EP

Foo Fighters


Foo Fighters – Saint Cecilia EP

Met de drama’s die zich voordeden op 13 november, willen de heren van Foo Fighters een hart onder de riem steken in de vorm van de gratis Saint Cecilia EP. Het plaatje begon als een bedankje voor het succes van de band en diens zij-projecten, maar kreeg door de narigheid in de wereld een extra lading. Dave “nicest guy in rock” Grohl en bandgenoten zetten de EP in om te verbroederen, problemen te doen vergeten, maar vooral om het leven te eren.

Omdat Grohl en consorten zich niet hoefden te concentreren op het reizen en opnemen van een documentaire, zoals het geval was met Sonic Highways klinken de songs oprechter en hangt er een ontspannen sfeer. Daarbij kiezen de Amerikanen voor de slimme aanpak om geen plotselinge politieke of morele boodschappen in de songs te stoppen, maar zoals vanouds nummers te maken waar zonder zorgen naar geluisterd kan worden.

De vijf tracks op Saint Cecilia zijn een uitzonderlijk aangenaam tussendoortje. De titeltrack is heerlijk door de fijne melodieën en harmonieën, de opvolger “Sean” bevat een subtiele hoeveelheid surfrock, “Saviour Breath” heeft een ijzersterke sound dankzij de ruige gitaren, “Iron Rooster” is een ontspannen onderbreking van het snelle gitaarwerk, en “The Never Ending Sigh” is dankzij de strakke breaks en scherpe hooks een typische Foo Fighters track.

Beoordeling: 8

Alleen omdat er geen statements gemaakt worden, betekent het niet dat Foo Fighters weg rennen van de problemen in de wereld. Met de gratis EP bestaande uit vijf zorgeloze, heerlijke nummertjes dragen de Foo’s een steentje bij aan het ontspannen en rationeel houden van de luisteraar.Saint Cecilia EP

Releasedatum: 23 november 2015
Label: Roswell Records
Verkrijgbaar via: SaintCeciliaEP.com


Tracklist:

  1. Saint Cecilia
  2. Sean
  3. Saviour Breath
  4. Iron Rooster
  5. The Never Ending Sigh
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding