Teenage Time Killers – Greatest Hits Vol. 1

Teenage Time Killers – Greatest Hits Vol. 1

De supergroep Teenage Time Killers genoot een sneeuwbal effect. Reed Mullin, drummer van Corrision of Conformity, kreeg het via, via voor elkaar om de studio van Dave Grohl steeds meer te vullen met grote namen als Matt Skiba, Neil Fallon, Pete Stahl, Nick Oliveri en Randy Blythe. Op papier zou dit wel eens de beste supergroep aller tijden kunnen zijn. Het lijkt echter niet verstandig om zulke hoge verwachtingen te hebben.

De bandnaam Teenage Time Killers is een verwijzing naar het gelijknamige nummer van Rudimentary Peni, maar het kan ook letterlijk toegepast worden. Wat opvalt, is hoe simplistisch en moeiteloos de tracks zijn, alsof de muzikanten daadwerkelijk de rol van verveelde tiener aannemen, en met dat motto gewoon lekker herrie willen maken en lol willen hebben. Het is duidelijk dat de plaat niet serieus genomen moet worden.

Een ander punt waardoor blijkt dat dit vooral een gimmick-album is, is het feit dat Britse komiek John Cleese, o.a. bekend van Monty Python, ook op de plaat terug te vinden is. Zijn satirisch gedicht “Ode to Sean Hannity” is gezongen door Jello Biafra van jaren ’80 punk band The Dead Kennedys. Het mooie is dat dit nummer één van de lyrische hoogtepuntjes is. Want tekstueel stellen nummers als “Big Money” (gezongen door Lee Ving van Fear) en “Egobomb” (gezongen door Slipknot’s Corey Taylor) niet veel voor.

Muzikaal bestaat Greatest Hits Vol. 1 voornamelijk uit punk, Ozzy-achtige Hardrock, en Metal. De songs zijn niet altijd even indrukwekkend, maar maakt nummers als “Crowned By the Light of the Sun”, “Barrio” en “Son of an Immigrant” niet minder vermakelijk. Niet alleen omdat de sfeer op de plaat gezellig chaotisch is, maar ook omdat er af en toe nog wel eens verrassend met ritmes en akkoorden gespeeld wordt.

Beoordeling: 6

De eerder genoemde hoge verwachtingen worden al dan niet bevredigd, afhankelijk van wat er verwacht wordt. Ondanks dat de muzikanten die aan het project hebben mee gemakt hoog staan aangeschreven, staan er geen kwalitatieve hoogstandjes op de plaat. Greatest Hits Vol. 1 staat simpelweg vol met vrolijke muzikanten die een middagje plezier in de studio hebben gehad.

Releasedatum: 31 juli 2015
Label: Rise Records
Verkrijgbaar via: iTunes en Bol.com


Tracklist:teenage Time Killers Greatest Hits 1

  1. Exploder
  2. Crowned By the Light of the Sun
  3. Hung Out to Dry
  4. Power Outrage
  5. Ode to Sean Hannity
  6. Barrio
  7. The Dead Hand
  8. Egobomb
  9. Plank Walk
  10. Time to Die
  11. Days of Degradation
  12. Clawhoof
  13. Big Money
  14. Devil in His House
  15. Say Goodnight to the Acolyte
  16. Ignorant People
  17. Son Of an Immigrant
  18. Your Empty Soul
  19. Bleeding to Death
  20. Teenage Time Killer
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding