Jett Rebel in Caprera

Jett Rebel


Jett Rebel in Caprera

Op vrijdag 24 juli neemt Jett Rebel met zijn band het openluchttheater Caprera in Bloemendaal over. De kaartjes zijn volledig uitverkocht en de sfeer zat er van tevoren al goed in. Aan het begin van de avond beklom Jelte Tuinstra het podium om het publiek welkom te heten en vol trots zijn voorprogramma aan te kondigen. Het concert wordt geopend met een set van Amber Gomaa, tevens achtergrondzangeres in de liveband van Jett Rebel.

Amber start de avond met het nummer “I Want It”, welke eerder die dag was uitgekomen. Ze brengt een aantal nummers van haar nieuwe EP Sungazing ten gehore. Het optreden zit vol energie en plezier, wat zijn uitwerking heeft op het publiek. Buiten het feit dat haar nummers en liveband gewoon strak zijn, is er ook een zekere gun-factor door de sympathieke uitstraling van Amber. Ondanks dat de invloeden van Jett Rebel zeker terug te horen waren in haar muziek, was het toch duidelijk háár project.

Rond 21:00 komt de liveband van Jett Rebel het podium op. De zanger en multi-instrumentalist zelf komt, van top tot teen gehuld in een blauw sportpak, vanuit het publiek naar beneden gewandeld. Hij betreedt het podium en roept de back-up drummer, tevens de drummer van Amber Gomaa’s liveband, erbij om mee te drummen als tweede drummer. Het feest begint met het nummer “Sleep Overs” van de EP Mars, onderdeel van het album Venus and Mars. Er is goed contact tussen het publiek en de band, mede doordat het openluchttheater goed zicht biedt vanaf het podium. Jelte kondigt aan te willen experimenteren vanavond, en dat is precies wat er gebeurde. De band lijkt feilloos op elkaar in te spelen en kan onder leiding van hun frontman bepaalde nummers tot wel 20 minuten uitrekken. De avond verandert in een gigantische jamsessie met variaties op nummers als “Louise”, “Do You Love Me At All”, “Tonight” en uiteraard ook de laatste single “Sunshine”. Het plezier straalt van de gehele band af en tegen het einde van de set doet iedere toeschouwer een poging tot dansen naast zijn of haar zitplek. Wellicht was het gebrek aan ruimte om te dansen één van de weinige minpunten aan de avond.

De avond wordt helaas rond half elf afgekapt, waarna er een vlaag teleurstelling door de zaal gaat. “We moeten nu echt stoppen, anders mept de boswachter ons in elkaar“, aldus Tuinstra. Gelukkig krijgt de band toestemming voor één laatste nummer en ze besluiten “That Place” te spelen. Het is een zeldzame gelegenheid om dit nummer live mee te maken, dit is ook te merken aan het ietwat stroeve samenspel van de band. Het nummer start enkel met piano en zang, maar halverwege knalt de band erbij en werd de avond goed afgesloten.

Bij een Jett Rebel show hoef je niet te verwachten dat de nummers braaf gespeeld worden zoals deze op het album staan. De bandleden kennen de nummers door en door en spelen naadloos op elkaar in zonder erover na te hoeven denken. Gedurende de avond werd het publiek verrast met spectaculaire solo’s en drum-offs. Een geslaagde show met een fantastische sfeer.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding