Vortex University – Time EP

Vortex University


Vortex University – Time EP

Vergeleken met andere landen is de muziekscene in Nederland niet zo heel erg boeiend. Hier en daar hebben we een leuk bandje die het voor elkaar krijgt ergens over de grenzen op te treden, of 3FM vindt talent in een garage rock bandje die vervolgens platgedraaid wordt op de radiogolven. Uit Den Haag komt een viertal onder de naam Vortex University die met hun tweede EP Time een poging doet om ook in de spotlights te komen.

Vortex University maakt een blend van pop rock met veel indie en elektronische invloeden. Vaak worden deze elementen subtiel toegepast zoals bij de eerste van de vier tracks, de gelijknamige “Time”. De luchtige instrumentalen worden aangevuld door de zang die in eerste instantie doet denken aan de oud-bekende Nederlandse synth pop jongens van Only Seven Left. Zodra het nummer verder uitbouwt, krijgen we een fijne zomers getinte track te horen. Een klein minpuntje is de zang van het nummer, waarbij de frontman een herkenbaar Nederlands accent aan zijn teksten voegt.

Op het tweede nummer, “City Of Love”, wordt de zangpartij aangevuld door harmonieën, waardoor het een Destine-achtig tintje krijgt. Dit unieke puntje wordt echter teniet gedaan door de instrumentale track, die erg herhaaldelijk klinkt na de voorgaande track. De derde track op deze EP, “Don’t Give Up”, weet wel alle elementen goed te combineren. Een sterke groovende beat met catchy vocalen geven een fijn eindresultaat. Op deze track zijn de elektronische elementen het duidelijkst op te merken, met de opgehakte vocalen en synthesizer partijen door het refrein van het nummer heen.

De vierde track, “Let It Go”, geen Frozen cover, is de afsluiter van het plaatje. De drum- en baspartijen spelen een aardig fris ritme, hoewel de gitaar en zang van het nummer niet veel nieuws aan het nummer brengen. Net als het nummer “City Of Love” mist deze track een unieke smaak om zichzelf te onderscheiden van de rest. Dat betekent niet dat er helemaal geen pluspunten aan het nummer zitten, echter. Naast de ritmische partijen zijn ook de teksten en piano/synthesizer/vioolpartijen een opmerkelijk puntje.

Beoordeling: 7

Vortex University probeert met deze tweede EP zichzelf te laten horen aan de Nederlandse muziekliefhebber. Hoewel de band hier en daar nog een puntje van individualiteit en creativiteit mist, zijn de vier jongens al goed op weg om het pad dat voor hen ligt vrij te maken. Fans van Only Seven Left die met een gebroken hart zijn achtergebleven nadat de band tot zijn einde kwam kunnen dit nieuwe Haagse viertal maar beter goed in de gaten houden.

Vortex University speelt op donderdag 30 april samen met The Lost Boys Club in het voorprogramma van de Amerikaanse elektonische rock band PVRIS in de Melkweg in Amsterdam.

Releasedatum: 14 februari 2015
Label: Eigen beheer
Verkrijgbaar via: Spotify

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding