Halestorm in 013

Halestorm in 013

Halestorm heeft de wind flink in de zeilen. In 2012 verkocht de hardrock band nog moeiteloos de kleine zaal van het Tilburgse 013 uit en ook de show van afgelopen jaar in The Max was uitverkocht. Gisteravond lag de lat nog een stukje hoger: de band deed de grote zaal van 013 aan.

De avond wordt geopend door Wilson. De vijfkoppige formatie uit Detroit maakt stevige rockmuziek, of zoals ze het zelf noemen ‘Full Blast Fuckery’. De band komt op met een lange drumsolo, wat op zich best interessant zou kunnen zijn, maar hier vanavond als support act de plank een beetje misslaat. De rest van de set weet het vijftal echter aardig het publiek te vermaken, mede door het feit dat ze zichzelf niet al te serieus nemen. Ook op muzikaal gebied is het goed op orde.

De melodische metal band Nothing More staat als tweede op de planken. Het viertal uit Texas draait mee sinds 2003 en heeft inmiddels alweer zes studioalbums uitgebracht. Er worden vanavond echter bijna alleen nummers van het laatste self-titled album gespeeld. In het begin lijkt de muziek aan te slaan op het publiek, maar halverwege de set kakt het in. De band speelt driekwartier, wat voor het grootste gedeelte van het publiek gewoonweg te lang is om de aandacht erbij te houden.

Om stipt tien uur is het eindelijk tijd voor Halestorm om het podium te beklimmen. De set begint knallend met de grote hit ”Love Bites (So Do I)”, gevolgd door het energieke ”It’s Not You”, wat ervoor zorgt dat het publiek in één keer bij de les is. Direct is duidelijk dat Lzzy over een gouden strot beschikt die live pas echt tot zijn recht komt. Ondanks dat ze last heeft van een flinke verkoudheid en dit af en toe wel te horen is, bezorgt ze met haar rauwe stem en gigantische uithalen menig persoon in de zaal kippenvel. Ze paradeert de hele avond op gigantisch hoge naaldhakken rond en ook een outfitwisseling halverwege de show blijft niet achterwege.

Het is niet alleen Lzzy die ervoor zorgt dat het geheel vanavond klopt. Ook de andere drie bandleden spelen strak en hebben duidelijk ontzettend veel plezier in het spelen. Drummer Arejay weet moeiteloos het publiek geëntertaind te houden. Een lange, maar indrukwekkende drumsolo wordt niet overgeslagen. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, speelt hij tijdens het drummen een spelletje ‘drumstokje-overgooien’ met een persoon aan de zijkant van het podium. Het publiek is vanaf de allereerste seconde geboeid en dit gaat de rest van het optreden niet meer verloren.

Opvallend is ook hoe goed het nieuwe materiaal het doet. Het nieuwe album Into The Wild Life verschijnt pas in april, maar de recent uitgebrachte nummers ”Amen”, ”Mayhem” en ”Apocalyptic” worden nu al volledig meegezongen en lijken goed te passen tussen het oudere materiaal. Na een uur en twintig minuten is de pret voorbij en wordt het geheel afgesloten met het wat rustigere ”Here’s To Us”, waarna iedereen tevreden naar huis kan en zeker waar heeft gekregen voor zijn geld.

Meer foto’s volgen.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding