Of Mice & Men in Melkweg

Of Mice & Men in Melkweg

De heren van Of Mice & Men zijn inmiddels geen onbekenden meer in de Melkweg. Nadat de band vorig jaar een optreden gaf in de Oude Zaal, werd het nu tijd voor een stapje hoger; een uitverkochte en dus stampvolle The Max. Met Volumes en The Amity Affliction in het voorprogramma beloofde vrijdag 13 maart een ruige avond te worden.

De eerste band die op de planken staat is het Amerikaanse Volumes. Het vijftal maakt metalcore die je doet denken aan bands als Northlane en Within The Ruins. Met twee albums en een EP op zak, trakteert de band het publiek op een korte, maar strakke set. Muzikaal gezien is alles piekfijn in orde en ook het publiek heeft het duidelijk naar zijn zin. De zelfverzekerde indruk die de band geeft, maakt het optreden misschien zelfs nog een tikkeltje beter.

De mannen van The Amity Affliction zijn als tweede aan de beurt. De Australische band gaf afgelopen december nog een uitverkocht concert in Willemeen en heeft vanavond overduidelijk ook een groot aantal fans aangetrokken. Het viertal begint de set met het nummer ‘’Pittsburgh’’. Hoewel zanger Ahren Stringer de plank misslaat bij de eerste noten, herstelt hij zich snel en gaat dit de rest van het optreden niet meer verloren. Ook de screams van Joel Birch zijn, zoals we van hem gewend zijn, meer dan klasse. Afsluiter ‘’Don’t Lean On Me’’ wordt door bijna iedereen in de zaal luidkeels meegezongen.

5236

Rond kwart over negen is het eindelijk tijd voor het uit Californië afkomstige Of Mice & Men. Frontman Austin Carlile betreedt als eerste het podium, vergezeld door een Nederlandse vlag met het bekende band-logo ‘&’ erop. De set wordt afgetrapt met het nummer ‘’Public Service Announcement’’, afkomstig van het laatste album Restoring Force. Tot groot genoegen van het publiek wordt ook de nieuwste single ‘’Broken Generation’’ niet overgeslagen. Ondanks dat de band het grootste deel van de set nieuw materiaal speelt, blijven oude hits als ”O.G. Loko” niet achter. Het lijkt het publiek echter niets uit te maken wat er gespeeld wordt – vanaf de eerste seconde staat niemand in de zaal meer stil.

5201

Gedurende de set blijkt dat de heren hun zaken prima op orde hebben op muzikaal gebied. Zowel de screams van Austin Carlile als de clean vocals van Aaron Pauley zijn spat zuiver en ook de rest van de band speelt strak. Opvallend is het plezier dat de leden hebben in het optreden. Tijdens het nummer ‘’Feels Like Forever’’, dat misschien wel het hardst wordt meegeschreeuwd door het bezwete publiek, wordt duidelijk hoe dankbaar het vijftal is om op het podium te mogen staan. Carlile schudt een aantal keer vol ongeloof zijn hoofd, om vervolgens weer net zo hard door te gaan. Het geheel wordt uiteindelijk afgesloten door ”You’re Not Alone”, waarna het publiek meer dan tevreden naar huis kan gaan.

FOTOGALERIJ

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding