Marmozets in Paradiso Noord

Marmozets


Marmozets in Paradiso Noord

Eind februari verscheen het debuutalbum The Weird And Wonderful Marmozets officieel pas in Nederland. Ter promotie daarvan doet het Britse vijftal een korte headline tour door Europa die afgelopen donderdag 5 maart werd geopend in Parijs. Voor deze gelegenheid stond de band zaterdag in Paradiso Noord, Amsterdam.

Na eerder al op Lowlands en Eurosonic Noorderslag gestaan te hebben is Nederland niet geheel onbekend meer voor Marmozets. Een headline show bleef tot nu toe echter uit. De band, die bestaat uit leden van de families Macintyre en Bottomley, brengt hun energieke rockmuziek vanavond naar onze hoofdstad.

De band opent met “Move, Shake, Hide”, die ingeleid wordt door een bombastisch intro. De ‘jonge honden’, zoals ze vaak genoemd worden, zijn al jaren bezig en spelen live ontzettend strak. Met een gemengd publiek van metalhead tot de zogenoemde hipster lijkt het moeilijker om het publiek vanaf de eerste noot mee te krijgen, maar aan energie ontbreekt het zeker niet.

En dat laatstgenoemde is de kracht van de show. Marmozets heeft plezier in wat ze doen en dat laten ze ook merken. “We’re a band that tour all the time. Because that’s what’s real, that’s what’s good for us”, vertelt Rebecca Macintyre voordat het laatste nummer “Why Do You Hate Me?” ingezet wordt.

Ondanks het chaotische aspect dat de show van Marmozets kenmerkt, wordt er ook veel aandacht besteed aan de kwaliteit van het optreden en is de interactie met het publiek optimaal.

Marmozets werkt momenteel aan een nieuw album en staat dit jaar op onder andere Best Kept Secret.

Fotogalerij

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding