Dubstep versie winnende nieuwe Nokia tune

Dubstep versie winnende nieuwe Nokia tune

Goed nieuws voor dubstep liefhebbers! Voortaan zal de bekende Nokia ringtone namelijk als een dubstep versie op de nieuwe toestellen staan. Uit meer dan 6.200 inzendingen heeft Nokia de inzending ‘Nokia Tune Dubstep Edition’ van Valerio Alessandro Sizzi uit Italië als winnende tune gekozen. Beluister hieronder de nieuwe Nokia Tune!

Het creëren van de nieuwe variatie op de Nokia Tune was enorm populair. Ruim 1,4 miljoen mensen bezochten de wedstrijdwebsite. Zij luisterden in totaal elf miljoen keer naar de ingezonden Nokia Tunes. Rond de honderdduizend bezoekers deelden tunes via social media, zoals Facebook en Twitter.

Nokia lanceerde de wedstrijd op 5 september 2011 samen met AudioDraft, expert op het gebied van audiocreatie via crowdsourcing. Met de wedstrijd riep het bedrijf mensen op om te experimenteren met oude en nieuwe Nokia Tunes en hun eigen muziekstuk, geluiden en arrangementen te creëren. Enige voorwaarde was dat de ingestuurde tunes niet langer dan dertig seconden duurden.

“De jury was onder de indruk van het aantal, de gevarieerdheid en in veel gevallen de uitstekende kwaliteit van de inzendingen voor de Nokia Tune. Zeer inspirerend om te horen hoe creatief de deelnemers zijn in hun versie van de meest afgespeelde ringtone ter wereld. Het was zeer moeilijk om een winnaar te kiezen uit de tien finalisten, zeker gezien de variëteit in genres, stijlen en aanpak”, zegt Julian Treasure, een van de juryleden van de Nokia Tune-wedstrijd en directeur van The Sound Agency. “De ‘Nokia Tune Dubstep Edition’ onderscheidt zich door zijn energie en uitbundigheid. We zochten een frisse, innemende en originele, maar toch karakteristieke Nokia Tune. De winnaar combineert al deze elementen.”

Prijzen
De winnende Nokia Tune wordt standaard opgenomen in specifieke modellen van het 2012-productportfolio van Nokia. Het betreft in totaal een geschatte honderd miljoen toestellen. Daarnaast is de winnende tune beschikbaar in de Nokia Store. Nokia plaatst deze in zijn Brand Book. De winnaar ontvangt een geldprijs van tienduizend dollar.

“Muziek is al mijn hele leven mijn passie. Ik heb Sounddesign gestuurd in Milaan en werk momenteel als producent voor een onafhankelijk platenlabel in Italië”, zegt Valerio Alessandro Sizzi, winnaar van de Nokia Tune-wedstrijd. “Daarnaast ben ik DJ en draai ik elke donderdagavond op feesten in Milaan. Ik heb een dubstep-versie van de Nokia Tune gemaakt, omdat dit muziekgenre zeer populair is onder hippe jongeren in de gehele wereld en omdat het een uitdaging is om een dubstep-nummer te maken. Het moest een frisse, moderne en coole versie van de Nokia Tune worden. Als je als bedrijf mensen de modernste producten wilt bieden, moet ook je sound modern zijn.”

De ringtones van de plaatsen twee tot en met zes zijn ook beschikbaar in de Nokia Store. Zij ontvangen allen een geldprijs van duizend dollar.

Verstuur met WhatsApp

Reacties

Sluit inlogvenster
Beveiligde verbinding