Mireau – The World In Your Way

Mireau – The World In Your Way

Voor fans van Young Guns zal de naam Mireau niet geheel vreemd in de oren klinken. Zij stonden namelijk al eens in het voorprogramma van de Britse band.  Een opvallende prestatie voor een band die nog geen album op zak had tot afgelopen maandag. Toen kwam het debuutalbum, The World In Your Way, van de metalband uit. Een metalcore album wat tien nummers bevat.

Als je de tracklijst van het album doorleest, valt je gelijk iets op, er staan bekende namen achter sommige liedjes.  Namelijk Matty Mullins (Van Memphis Mayfire) en Austin Thornton (ex-lid van Woe, Is Me). Geen slecht voorteken dus.  Ook zullen enkele Bring Me The Horizon fans een bekende naam tegenkomen. De bassist, Nath Euington, was eerder lid van Bring Me The Horizon. Niet als bassist, maar als saxofonist, vreemd genoeg.

Toen ik het album voor het eerst opzette, wist ik gelijk waar ik aan toe was. Na een misleidende tien seconden waarin piano’s, violen en cello’s te horen waren, komen de gitaren naar voren en het gegrunt ter ore in het nummer Dead Famous. Daarna komt het titelnummer van het album: The World In Your Way  met Matty Mullins. Veel anders is dit lied niet dan het vorige. Het komt op hetzelfde neer: grunten in coupletten, zware gitaren, toffe drums en zingen in het refrein, alleen dan met Matty Mullins in de mix. Ook het volgende nummer, Weekend Of Filth,  is meer van hetzelfde. Alle drie de nummers zijn zeker materiaal waar concertgangers een moshpit zullen zien ontstaan.

Het vierde nummer is het eerste nummer wat zich echt onderscheidt voor mij. No Light For You met Austin Thornton begint met een hoog gitaarrifje in plaats van zware gitaarrifs van de voorgaande nummers. Het nummers heeft een goed refrein en tegen het einde van het nummer wordt er zelfs nog een akoestische gitaar in de mix gegooid.

Na Common Grounds, wat weer gemaakt is volgens de formule van het eerste nummer, komt mijns inziens het topnummer van het album: Down&Out. Down&Out is precies een nummer wat dit album nodig heeft. Iets anders dan de rest van de nummers van het album.Helaas kunnen ze het niveau niet doortrekken. Na Drown&Out klinken de nummers weer nagenoeg hetzelfde, alleen wordt er iets meer gezongen in de refreinen in plaats van grunten. Gelukkig sluiten ze het album goed af met To Make Amends, wat meer uitstaat dan de rest van het album.

Beoordeling: 6.5
Het is niet zo dat de nummers slecht zijn, maar ze onderscheiden zich niet. Het is nogal repetitief. Zonde, want met sommige nummers laten ze blijken dat ze wel degelijk wat anders kunnen. The World In Your Way is geen album waar ze vele potten mee gaan breken, maar het is wel een solide eerste album voor de nog jonge band.

Releasedatum: 01-12-2014
Label: Redfield Digital
Verkrijgbaar via: iTunes

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding