The Lost Boys Club en The 101’s in Duycker

The Lost Boys Club en The 101’s in Duycker

Op donderdag 27 november traden de heren van The Lost Boys Club op in Duycker te Hoofddorp, ter promotie van hun laatste album So Far So Good. In het voorprogramma stonden de punkrockers van The 101’s en het Haarlemse The Power Line. Het beloofde een toffe avond vol poppunk te worden.

Zoals het Zweedse Like Torches inmiddels onlosmakelijk verbonden is aan Yellowcard, heeft The Lost Boys Club-frontman Nick Brummer de jongens van The Power Line onder zijn hoede genomen. Naast dat het jonge viertal deze avond het podium met de band deelt, heeft Brummer de opnames van de aankomende EP Not Like The Movies begeleid. Voordat dit debuut op 9 januari verschijnt, kunnen de jongens zich echter alleen bewijzen tijdens optredens. De band staat duidelijk nog in de kinderschoenen en zal gaandeweg vast een eigen sound creëren, maar nu lijkt zowel de muziek als de show nog erg geïnspireerd door andere bands. Ook de zang weet helaas nog niet echt te overtuigen.

The 101’s uit Eindhoven en omgeving is inmiddels geen onbekende meer. De band trad eerder op met acts als Gnarwolves, Tim Vantol en Call It Off en bracht eerder dit jaar het album For The Years uit. Na pech met de auto wisten de heren zich toch naar de Hoofddorpse zaal te begeven en kon de show beginnen. Ondanks dat het niet erg druk was, wist de band er een aardig feestje van te maken.

Rond half tien was het tijd voor de hoofdact: The Lost Boys Club. Na de release van debuutalbum So Far So Good en optredens met bands als Tonight Alive en As It Is, lijkt de band het aardig voor elkaar te hebben. Met een kort maar krachtig intro beginnen ze aan de set. De zaal werd getrakteerd op een goede portie poppunk met ‘wat nieuwere’ en oude nummers, zoals “So Far So Good” en “White Sharks Ate My Girlfriend”. Ook kreeg Duycker de primeur van het nieuwe nummer “Stay The Fuck Out Of My Life” te horen, dat zal verschijnen op de nieuwe EP waar op dit moment aan gewerkt wordt. Duidelijk is dat de vier het erg naar hun zin hebben op het podium, door het spelen door maken ze geregeld tijd voor een praatje en een grapje.

Hoewel The Lost Boys Club in hun korte bestaan een redelijke fanbase heeft opgebouwd, bleef de zaal gedurende de hele show toch erg leeg. De bands speelden er echter niet minder om en de intieme sfeer compenseerde dit gegeven.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding