Jett Rebel in Patronaat

Jett Rebel in Patronaat

Afgelopen weekend ging Jett Rebel’s Tour D’Amour van start. De tour zal de groep langs 18 zalen brengen en is al wekenlang volledig uitverkocht. Als één van de meest veelbelovende Nederlandse acts, legt dit de lat erg hoog. DutchScene was bij de show in Patronaat op 15 november om te zien of het optreden aan de verwachtingen voldeed.

Vanaf het begin is duidelijk dat deze tour groots is aangepakt. Voor het optreden in Haarlem heeft de band geen voorprogramma meegenomen. Wat meteen opvalt is de opzet van het podium, die anders is dan bij andere shows. Met twee plateau’s en verschillende (rode) lichten oogt het bij voorbaat al bijzonder.

Het zestal verschijnt volgens de planning rond kwart voor acht op het podium en opent de set, die maar liefst 2,5 uur zou gaan duren, met de nieuwe single “Pineapple Morning”. Ook de nummers die hierop volgden waren afkomstig van het debuutalbum Hits For Kids, dat vorige maand verscheen. Gedurende de set verwisselt de excentrieke verschijning die Jelte Tuinstra heet regelmatig zijn outfit en danst hij tijdens het concert het hele podium over. Duidelijk is dat dit gezelschap niet eens een nummer schrijft en deze jarenlang op dezelfde manier live speelt. Liedjes als “Tonight” zijn uitgebreid en dusdanig aangepast dat het verfrissend klinkt, maar nog wel mee te zingen is voor de fans.

Dat Tuinstra het niet zou kunnen zonder de vijf getalenteerde muzikanten uit zijn liveband beseft hij zich maar al te goed, iedereen krijgt dan ook de ruimte om meer van zichzelf te laten zien. Naast gitaar- en drumsolo’s heeft achtergrondzangeres Jessica Manuputty een grotere rol in de nummers “Louise” en “Should Have Told You”, waaruit blijkt dat zij het ook op de voorgrond erg goed doet. Het samenspel van de twee doet haast musical-achtig aan en maakt duidelijk hoe goed er over de show is nagedacht. Later in de set krijgen we ook meer te horen van Amber Gomaa als zij een heel nummer alleen zingt.

Halverwege de show verwelkomt Jett Rebel het Patronaat in zijn huiskamer. Samen met zijn band verzamelt hij rond de piano en speelt hij een aantal rustigere nummers, wat ondanks de grote zaal voor een intieme sfeer zorgde.

Aan het einde van de reguliere set is gelijk duidelijk dat het publiek meer wil. Na een paar minuten ombouwen komt de zanger terug op het podium. Na een vijf nummers-tellende toegift kan het publiek tevreden naar huis gaan.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding