Only Seven Left in Hedon

Only Seven Left in Hedon

Drie jaar geleden speelden de heren van Only Seven Left voor het eerst in Hedon, Zwolle. Deze avond was het weer zo ver, maar dit keer voor het laatst. Ze besloten onlangs om na tien jaar met de band te stoppen. Om de The Final Tour zo speciaal mogelijk te maken namen ze meerdere supportacts en gasten mee. In Zwolle waren dat The Press And The President, Home Most Days, Alive Again, Hubrecht van Destine en Sun van Make It Count.

De avond begon in een nog halfvolle zaal met de electro poppunk band The Press And The President. Dat de zaal nog niet helemaal vol was maakte de band niet uit – ze gingen er helemaal voor. Zanger Stefan sprong van de ene kant van het podium naar het andere om zo het publiek wat mee te krijgen. Het publiek was niet altijd even energiek, maar er zaten wat uitblinkers tussen. Op den duur kwamen de vrienden van de band Alive Again op het podium om het nummer “Roadtrips And Campfires” mee te spelen. Dit pakte goed uit, maar een minpuntje was misschien toch wel dat het nummer heel anders is dan de rest van hun muziek. Alhoewel de heren goed begonnen waren, klonken er op het eind hier en daar wat pijnlijke noten.

The Press And The President moest plaats maken voor de Franse jongens van Home Most Days. Ondertussen is de zaal al wat voller en staan de echte fans vooraan. Bij het eerste nummer lijkt alles goed te gaan, maar schijn bedriegt. Bij het tweede nummer gaat het fout, technische problemen spelen op waardoor de band opnieuw moet beginnen. Bij het derde nummer gebeurde dit helaas weer waardoor de zanger zich weer oncomfortabel moest excuseren. Eenmaal bij “Want You To” aangebroken begon het publiek wat meer te bewegen. Dit was niet voor lang. De zanger meldt dat ze geen soundcheck hebben gehad en hierdoor wat problemen hebben. Ze speelden nog twee nummers, namelijk “Every Single Move” en “Good To Be Back”.

Wanneer de zaal vol staat met fans, vrienden en familie begint Only Seven Left aan hun eerste optreden van de afscheidstour. Als extra versterking was Hubrecht Eversdijk, gitarist van Destine, mee en Sun Park van Make It Count vergezelde de groep van achter de piano. De band had erg veel contact met publiek, maakte tussen de nummers in wat tijd voor een praatje en speelde een energieke set. Het luide gezang en de beweging in de zaal maakten duidelijk dat het publiek inderdaad voor Only Seven Left was gekomen. Het nummer “Let Go” werd deze avond voor het eerst live gespeeld en het publiek hield hun mobieltjes en aanstekers in de lucht. Hoewel deze show geen minpunten had, vertrokken een aantal teleurgestelde fans eerder omdat er geen oudere nummers werden gespeeld.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding