Go Back To The Zoo in Vera

Go Back To The Zoo in Vera

Afgelopen donderdag streek het circus van The Zoo tour neer in het Groningse Vera. De heren van Go Back To The Zoo zijn druk bezig met de promotie voor hun derde plaat Zoo. In oktober werden er nog een reeks shows afgewerkt in Amerika, maar nu was het toch eindelijk tijd voor de poptempels in ons eigen land.

Het is aan Indian Askin om het publiek op te warmen. Het trio, afkomstig uit Amsterdam, maakt volgens eigen zeggen nu-punk.  Naast dat gegeven zitten er ook catchy gitaarpop invloeden in verwerkt. De band is uitgenodigd om vier data tijdens de tour te openen. In het begin is de zang niet zuiver en lijkt de band hun draai even te moeten vinden. Gedurende de set lukt dat gelukkig en men verlaat het podium tevreden.

Ondertussen is de zaal goed gevuld en is het publiek klaar voor de hoofdact van de avond. De themesong van tv-serie Airwolf wordt ingezet, waarna de band start met “Julia”. Een sterke song van het nieuwe album Zoo. Op deze plaat heeft de band gekozen voor radiovriendelijke popliedjes die voorzien zijn van een ongekend sterke productie. Het grootse geluid in combinatie met het hoge meezing gehalte in de vaak uptempo refreinen is goed gevonden. Invloeden van artiesten als The Cure en Bruce Springsteen klinken af en toe door in de nieuwe muziek, met daaraan toegevoegd een vleugje gospel. Dat het viertal hun muziek ook ver buiten onze landsgrenzen aan het overbrengen is lijkt dan ook totaal geen vreemde keuze.

Na tracks als “Hey DJ”, “Charlene” en “Weekend America” is het tijd voor de grootste hit tot nu toe. “Electric” zorgt voor een dansende menigte die zichtbaar tevreden uit hun dak gaat. De band staat strak te spelen en zanger Cas Hieltjes vertolkt zijn teksten uiterst solide. Broer Teun zorgt voor de onwijs catchy feel in de nummers door zijn sterke gitaarspel. Drummer Bram Kniest zet de lijnen op uiterst strakke wijze uit in samenwerking met Lars Kroon op de basgitaar. Dat de band niet echt bezig is met hun voorkomen op het podium wordt ze vergeven.

Wel is het zo dat het publiek niet de gehele show uit hun dak gaat. Wat de reden daarvan is, wordt niet helemaal duidelijk. Wanneer de band wat rustigere nummers speelt lijkt het publiek wat in te kakken. Dat is zonde en ook niet geheel terecht. Go Back To The Zoo doet namelijk wel hun best het publiek te vermaken. Wanneer er weer wat gas gegeven wordt met nummers als “You”, “I’m The Night” en  “Beam Me Up” herpakt het Groningse publiek zich en wordt het alsnog het feestje dat een band als deze verdient. “Summer Ends” en “Milkshake” sluiten uiteindelijk de toegift af.

Muzikaal gezien is alles piekfijn in orde bij de oorspronkelijk Nijmeegse formatie. Ook hebben ze bij deze show een toetsenist en percussionist mee, die tijdens de nodige nummers hun bijdrage leveren. Dat zorgt ervoor dat het totaal geluid zoals we dat op de nieuwe plaat horen ook live uit de verf komt. Al met al kan gezegd worden dat we blij kunnen zijn met de terugkeer van Go Back To The Zoo op de planken.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding