Beartooth – Disgusting

Beartooth – Disgusting

Gewapend met Caleb Shomo, oud-zanger van Attack Attack!, bracht Beartooth afgelopen juni hun eerste album uit. In 2013, een jaar na de oprichting van de band, verscheen er al een EP met de naam Sick. Kort daarvoor tekenden ze bij het label Red Bull Records. Na een jaar van opnemen verscheen dan eindelijk hun eerste album Disgusting, een verrassend goede.

En aan deze vergelijking gaan ze natuurlijk niet komen: is deze band beter dan het zo controversiële Attack Attack!? Heel kort gezegd, ja. Veel beter. Waar AA! vaak een ongeleid projectiel was en de liedjes half uitgewerkt leken, heeft Beartooth alles prima op orde op hun debuutalbum. Niet dat de bands ook maar enigszins op elkaar lijken, maar Beartooth overklast de oude band van Caleb Shomo met dit album.

Begeleid door scheurende gitaren trapt het album af met het nummer “The Lines”. Een hard metalcore nummer met een catchy refrein, iets dat je vaker gaat horen op dit album. De nog maar 21-jarige Shomo is een stuk volwassener geworden sinds de oprichting van Beartooth. Dat merk je vooral aan de betekenissen achter de nummers. Zo gaat “Beaten In Lips” over kindermishandeling, en “Relapsing” en “I Have a Problem” over alcoholisme. Problemen waar de frontman in zijn jonge leven al mee te maken heeft gehad.

Het album is al met al goed gebalanceerd en kent een diversiteit aan nummers. Zo zijn “In Between” en “One More” nummers die bij menig concert luidkeels meegezongen zullen worden. Zoals eerder gezegd ontbeert het album ook niet aan de nodige screams met nummers als “Body Bag” en “Ignorance Is Bliss”.

Beoordeling: 8,5
Met Disgusting heeft Beartooth een solide eerste album neergezet met veel verschillende nummers van hoge kwaliteit. Van meezingers tot nummers waarbij een moshpit een garantie is, het album heeft het. Caleb Shomo heeft met zijn nieuwe formatie een gouden formule te pakken. We gaan nog veel horen van Beartooth, dat is zeker.

Releasedatum: 17 juni 2014
Label: Red Bull Records
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding