The 1975 in TivoliVredenburg

The 1975 in TivoliVredenburg

Het viertal is al lang bezig met het maken van muziek en na zo’n tien jaar volgde voor hen de grote doorbraak. Op 2 september 2013 bracht The 1975 het self-titled debuutalbum uit via Polydor/Dirty Hit en met hits als “The City” en “Chocolate” bracht dit ze al snel een groot succes. Er ontstond er een ware hype. Meer dan een jaar na de release is het tijd voor de laatste Europese tour van deze albumcyclus. Op zaterdag 4 oktober bracht de band een bezoek aan het Utrechtse TivoliVredenburg.

Het Duitse Pool kreeg de eer het concert te openen. Het jonge drietal heeft het duidelijk naar zijn zin en een deel van het publiek, dat voornamelijk uit tienermeisjes lijkt te bestaan, doet vrolijk mee. Het overgrote deel van de concertgangers lijkt echter niet erg van de band onder de indruk te zijn en voor hen bestaat de set van ongeveer een half uur voornamelijk uit wachten. Met een standaard formatie van gitaar, basgitaar en drums combineert de band naar eigen zeggen ‘house patterns, psychedelic riff clouds en straightforward pop music’. De veelbelovende sound komt deze avond helaas niet echt naar voren en weet niet te overtuigen.

Met slechts één album op zak weet The 1975 moeiteloos een zaal ter grootte van de Ronda in TivoliVredenburg uit te verkopen. Vorig jaar deed de band het nog in een uitverkochte Oude Zaal van de Melkweg, die beduidend kleiner is dan de zaal van vanavond. Het viertal opende met “The City”, een populair nummer dat zorgde voor een goed begin van de avond. Zanger Matty Healy leek in een reeds beschonken staat het podium te betreden en nam voor op het podium nog eens twee flessen wijn mee.

Helaas werd al snel duidelijk dat met de toename van de zaalgrootte een beetje verloren ging van de gezellige sfeer die vorig jaar voelbaar was in de Melkweg. De live show van The 1975 is op zich al niet heel spectaculair en de band speelt logischerwijs bijna dezelfde nummers als een jaar geleden. Wel moet gezegd worden dat de band zorgde voor fijne afwisseling door een saxofonist op het podium uit te nodigen voor een aantal nummers. Hoewel dit zorgde voor een dynamischere show, leek het publiek ook nu alleen bij radiohits “Chocolate” en “Sex” volledig vermaakt te worden. Helaas was dit dan ook gelijk de toegift.

Duidelijk is dat de band binnenkort met nieuw materiaal zal moeten komen zodat ze hun fans een gevarieerder maal kunnen voorschotelen. De vraag is alleen of ze de hype van het eerste album kunnen overleven en The 1975 kunnen overtreffen.

Fotogalerij

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding