The Maine in de Melkweg

The Maine in de Melkweg

Na een teleurstellend optreden tijdens Vans Warped Tour in november, was The Maine dinsdagavond terug in Nederland op een clubshow te spelen in de Amsterdamse Melkweg. Ondanks het feit dat de show niet geheel uitverkocht was, stond de Oude Zaal Zaal toch behoorlijk vol.

Het was de eer aan Nick Santino om de avond te openen. De voormalige zanger van A Rocket To The Moon is na de break-up van de band aan een solocarrière begonnen en heeft inmiddels zijn debuutalbum Big Skies uitgebracht. Hij liet dan ook vooral nummers van deze plaat horen. Het publiek vond de akoestische, soms zelfs een beetje countryachtige muziek vooral een goede gelegenheid om eens lekker met elkaar te ouwehoeren. Alhoewel het publiek niet veel interesse voor het optreden leek te hebben, was zeker te horen dat Nick Santino het ook gemakkelijk alleen kan met zijn gitaar. Daarvoor heeft hij echt geen achtergrondband nodig.

Na een korte pauze was het tijd voor de indie-rockers van Lydia. De band heeft inmiddels, via de bekendheid van The Maine, een geringe fanbase opgebouwd in Nederland. Er werden die avond vooral nummers van het laatste album Devil gespeeld, maar ook het oudere materiaal bleef niet achter. Vrolijke deuntjes werden afgewisseld met harder gitaarwerk. Muzikaal gezien was alles prima in orde, maar frontman Leighton Antelman heeft wel een aparte stem – je houdt ervan of je vindt het helemaal niets.

Een halfuur later was het de beurt aan The Maine om het podium te betreden. Fans van de band weten inmiddels dat de bandleden wel van een drankje houden. Ook deze avond leek dat weer het geval te zijn. Zanger John O’Callaghan knalde zo nu en dan tegen een mede-bandlid op het podium aan en keek behoorlijk glazig uit zijn ogen. Ondanks zijn beschonken toestand, zette hij toch een behoorlijke zangpresentatie neer. Sterker nog, zijn vocalen waren beter en zuiverder dan ooit. De band leek bovendien meer op elkaar ingespeeld en had een stuk meer plezier in het optreden. De sfeer kwam op het publiek ook een stuk beter over. Er werd veel gedanst en meegebruld.

Opvallend was dat The Maine die avond meer oude nummers speelde, dan materiaal van het laatste album Forever Halloween. Oude tracks als ‘’Inside Of You’’, ‘’Into Your Arms’’ en ‘’Growing Up’’ werden in een nieuw jasje gestoken: meer gitaarsolo’s, meer rock en minder pop, en bovendien meer hun eigen stijl. Sommige nummers waren niet direct herkenbaar meer, waardoor het voor fans elke keer weer een verrassing was welk nummer ze nou eigenlijk aan het spelen waren.

Met dit optreden heeft The Maine bewezen uitgegroeid te zijn tot een echte volwassen band, die steeds in staat is om zichzelf opnieuw te ontwikkelen. Van het poppunk bandje van vroeger is niets meer over. Het is een goede keus geweest om hun voormalige recordlabel te verlaten. Tijdens de show liet bassist Garrett Nickelsen weten dat de band inmiddels begonnen is met het maken van een vijfde album. Ook dit album zullen ze weer zelfstandig produceren en uitbrengen.

Het publiek werd getrakteerd op een set van twintig nummers, wat voor ruim anderhalf uur vermaak zorgde. Er werd geen toegift gespeeld, maar dit was ook zeker niet nodig gezien de lengte van de set. De band beloofde tot slot in 2015 terug naar Nederland te komen met een nieuw album. Nog even wachten dus.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding