FrnkIero AndThe Cellabration – Stomachaches

FrnkIero AndThe Cellabration – Stomachaches

Dat Frank Iero geen onbekende is moge duidelijk zijn. De beste man staat bekend als gitarist van de alternatieve-rockband My Chemical Romance die in 2013 de stekker eruit trok. Dat Frank in tussentijd niet stil gezeten heeft is een feit. Op zijn website maakte hij afgelopen juni namelijk bekend dat hij een album had opgenomen onder de naam FrnkIero AndThe Cellabration. De plaat heeft de naam Stomachaches  gekregen en bevat twaalf nieuwe tracks.

Op dit album heeft Frank niet alleen de gitaren voor zijn rekening genomen, maar ook alle overige instrumenten en zangpartijen. Op negen van de twaalf nummers heeft hij overigens wel Jarrod Alexander laten drummen die in het verleden als inval drummer mee ging op tour met My Chemical Romance. Voor Frank was het de eerste keer dat hij op eigen kracht een compleet album heeft geschreven. Dit deed hij in zijn tot studio omgebouwde kelder.

Het album beukt keihard je gehoorkamers binnen. Volle bak wordt met ruige en vulgaire gitaar sounds het nummer “.All I Want Is Nothing.” gestart. Een prima rockplaat waar de energie vanaf spat. Het klinkt allemaal wat minder netjes dan zijn voorgaande band. Daarna wordt de single “.Weighted.” ten gehore gebracht. Een rustige intro met alleen basgitaar en zang is wat we horen. De vocalen van Frank Iero klinken duister, wat mede te maken heeft met een vervormingseffect. Het refrein doet denken aan een hossende massa tijdens een festival en dat is in verhouding met de intro sterk gedaan.

Met “.She’s The Pretties Girl At The Party And She Can Prove It With A Solid Right Hook.” neigt de muziek meer naar americana en blues. Hiermee laat Frank Iero zijn verschillende muzikale kanten horen en is het dus niet alleen maar raggen op een gitaar. Ook de track “.Joyriding.” kent een sterk refrein met een hoog feest gehalte. De elektronische invloeden her en der zorgen voor een wat vreemde toevoeging, maar dat maakt het ook eigen. Frank begeleidt zichzelf in “.Stage 4 Fear Of Trying.” alleen met een gitaar en horen we de kwetsbare kant van hem.

Beoordeling: 7

Het album is over het geheel gezien vrij redelijk te noemen. Wel zal de plaat voor de mensen die My Chemical Romance gewend zijn wat meer luister beurten nodig hebben. Dit heeft te maken met de rauwere en bij tijden meer industriële sound. Het effect dat gebruikt wordt op de vocalen werkt voor een aantal nummers goed. Maar het is teveel van het goede dat dit bij ieder nummer is gebruikt en wordt gedurende het luisteren zelfs vervelend.  Dat is jammer, maar gelukkig weet Frank Iero genoeg te boeien met zijn stevige rocksound en gewenste variatie.

Releasedatum: 26-08-2014
Label:
Hassle Records
Verkrijgbaar: Itunes en Bol.com

 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding