Nieuw Radiohead-album op komst

Nieuw Radiohead-album op komst

Er waren al diverse geruchten wat betreft een nieuw Radiohead album. Een geüpdate versie van de officiële app liet bijvoorbeeld al teasers van nieuw materiaal horen en te zien. Deze bestonden echter slechts uit een hoop artwork, beats en een hap vocalen van Thom Yorke. Nu is er echter een bevestiging voor een nieuwe plaat.

Degene die met het bericht komt was de drummer, Phil Selway, op muzieknieuws website NME. Eerder dit jaar werd al gemeld dat het Britse vijftal in September 2014 de studio in zou gaan, maar zou het daadwerkelijk het juiste moment zijn om een opvolger van King of Limbs, uit 2011, op te nemen.

“We are starting again in about a month’s time. We’ve decided that now feels right to start making music and we’ve got the first week booked in together so we’ll see how it goes.”

Phil Selway zelf heeft zelf in de afgelopen jaren niet stil gezeten. Hij heeft inmiddels een soloalbum namens Weatherhouse uitgebracht. Er wordt echter specifiek gemeld dat dit los staat van Radiohead en dat Selway, mede hier door, geen idee heeft van hoe de negende langspeler zal klinken.

De Radiohead-App biedt wel een mooi voorproefje voor het nieuwe album. De app laat je door een surrealistische wereld reizen en word vooral als “Trippy” ervaren. Compleet met vliegende stekels, aparte kleuren en fantastische landschappen. Deze nieuwe versie van is op de avond van 1 september uit gekomen en bevat dus een nieuwe soundtrack, in plaats van muziek van King of Limbs. Deze is beschikbaar voor Android en iOS.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding