Papa Roach in TivoliVredenburg

Papa Roach in TivoliVredenburg

Vlak voordat hun Europese tour ten einde liep, kwamen de heren van Papa Roach naar Nederland voor een optreden op het Nirwana Tuinfeest in Lierop en een clubshow in TivoliVredenburg. De band, die al meer dan twintig jaar meedraait, had de eer als één van de eersten op te treden in deze nieuwe, Utrechtse zaal.

De avond werd geopend door het Nederlandse Green Lizard. De band heeft jaren geleden een tour met Papa Roach moeten afslaan, zo vertelde zanger Remi Tjon Ajong, dus ze waren blij toch nog een keer voor Papa Roach te mogen openen. Nog wanneer de zaal halfvol is begint het viertal met spelen. Al gauw wordt duidelijk dat, hoewel de band ons niet bekend was, zij hun hoogtepunt achter zich hebben liggen. De muziek is van goede kwaliteit, maar de langzame nummers hebben weinig tot geen effect op het relatief jonge publiek. De set leek niet ideaal als opwarmer voor een band als Papa Roach.

Om het publiek toch wakker te krijgen betrad even later The Charm The Fury de planken. De band heeft één EP en één album op hun naam staan en heeft met deze discografie al veel shows weten te spelen. De band is erg populair en speelde eerder op festivals als Vans Warped Tour, Download Festival en Groezrock. Slechts weken nadat zij in het voorprogramma stonden van Marilyn Manson in dezelfde zaal, was het tijd voor één van de laatste shows die momenteel op de planning staan. De band weet met nummers als “Colorblind” en “A Shade Of My Former Self”, in combinatie met een energiek optreden, de zaal goed los te krijgen. Zangeres Caroline vertelt tijdens de set dat The Charm The Fury de laatste maanden van dit jaar zal gebruiken om te werken aan een nieuw album.

Rond half tien begint de hoofdact, Papa Roach, aan een set die vijf kwartier zou gaan duren. In 2012 bracht het viertal hun laatste album The Connection uit. Dit album werd geschreven in een donkere en verdrietige periode, wat ervoor zorgde dat dit album niet de meest positieve is. De band heeft het licht echter gezien. In 2015 verschijnt het album F.E.A.R, dat staat voor Face Everything And Rise. Zoals de titel doet vermoeden, is de boodschap van dit nieuwe album dat na regen altijd zonneschijn volgt.

Deze avond zouden de fans echter nog geen nieuwe nummers te horen krijgen. Papa Roach begint de set met “Infest” en gaat verder met “Between Angels And Insects”. Enkele nummers later spelen ze een stuk van Eminem’s “Lose Yourself”, dat overgaat in “Broken Home”.

Vrijwel elke muzikant komt op een punt in zijn leven waarop hij zich afvraagt of het het nog wel waard is zo lang weg te zijn van thuis, vrienden en familie. Dit geldt ook voor frontman Jacoby Shaddix, die thuis twee zoons heeft. Wanneer hij het podium betreedt, weet hij echter weer waar hij het allemaal voor doet. Vooral deze avond in TivoliVredenburg heeft bijgedragen aan zijn motivatie en liefde voor zijn vak, zo kwam heel duidelijk over tijdens het optreden. De zaal stond vol enthousiaste fans die stuk voor stuk meezongen en, hoewel het in veel gevallen andersom is, hun energie overbrachten op de band. Shaddix laat weten dit de beste show van de tour te vinden.

De band vervolgde hun optreden met nummers als “Scars”, “Still Swingin'” en “Tightrope”. Met “…To Be Loved” kwam er een einde aan de reguliere set. Niet al te lang nadat zij het podium afliepen, reageerden zij op het overtuigende ‘we want more’. De band gaf een toegift van drie nummers, namelijk “Getting Away With Murder”, “Dead Cell” en “Last Resort”.

Hoewel de band later dit jaar terug komt naar Nederland met In Flames, zullen zij niet optreden tijdens de Nederlandse datum in 013. Papa Roach zal volgend jaar echter ongetwijfeld weer terugkeren met een eigen clubshow, zoals de jaren hiervoor ook gebeurd is.

Fotogalerij

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding