Thousand Foot Krutch – Oxygen: Inhale

Thousand Foot Krutch – Oxygen: Inhale

De christian-rockers van Thousand Foot Krutch hebben geen conceptalbum uitgebracht. Tenminste, niet als we frontman Travor McNevan moeten geloven. De nieuwe plaat mag dan Oxygen: Inhale heten, met als logische geplande opvolger Oxygen: Exhale, wat het tegenovergestelde doet vermoeden. Maar er zou niet aan één vast thema vast gehouden worden. De intentie om de twee als twin-albums uit te brengen was er wel maar niet die om er een geheel van te maken. Nu het eerste deel van deze album-broertjes uit is weten we dat het goed is, dat dit niet het geval is.

De nummers op Oxygen: Inhale zijn in twee categorieën onder te verdelen. Eerst zijn daar de rock nummers. Tracks waarin gitaren de overhand hebben, zoals “Give it to me” en “Like a Machine”. Tracks waardoor men de leren vest uit de kast wil halen. De andere groep laat zich kenmerken door het gebruik van gecomputeriseerde strijkers of piano, met een rock-ballad lovesong als gevolg. Voorbeelden hier bij zijn “Oxygen” en “Set me on Fire”. Een brug tussen deze twee groepen wordt gelegd door “I See Red”, waarvan de opzet en songtekst meer naar een ballad neigt maar het resultaat een rock nummer is geworden. Allebei de groepen en de verbindingen daar tussen zijn vol gepompt met clichés. Soms tot vervelends toe. Toch heeft het een bepaalde charme.

Er is geen sprake van grote bijzonderheden op Inhale, maar de kleine uitschietertjes die ze hebben vallen prima te waarderen. Neem bijvoorbeeld: “Untravelled Road”. De digitale klapjes zijn irritant maar de afwisseling tussen rap en zang zit goed in elkaar. “Glow” en “Born This Way” hebben een countryachtige sfeer om zich heen hangen wat gemixte gevoelens op kan roepen. Zo heeft het hele album punten om vraagtekens bij te zetten, zonder precies te weten wat er mis mee is.

Beoordeling: 6.5

Love it or hate it. Ben je al bekend met de Canadese band en fan van het hardere materiaal? Dan zal je het niet interessant vinden. Een nummer van het kaliber “Puppet” staat er namelijk niet tussen. Als fan van het softere werk is het echter genieten geblazen, al haalt het de pracht van “Look Away” niet. Ben je niet bekend met Thousand Foot Krutch, dan is het niet aan te raden om met deze plaat in te stappen. Nu hopen dan Oxygen: Exhale een verademing zal zijn.

Oxygen_Inhale_cover

Tracklist:

  1. Like a Machine
  2. Untravelled Road
  3. Born This Way
  4. Set Me on Fire
  5. Give It to Me
  6. I See Red
  7. Light Up
  8. In My Room
  9. Oxygen
  10. Glow

Releasedatum: 26 Augustus 2014

Label: TFK Music

Verkrijgbaar via: iTunes

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding