Royal Blood – Royal Blood

Royal Blood – Royal Blood

Het tweetal van Royal Blood weet waar ze mee bezig zijn. Zonder een debuut album op zak, maar met een verzameling ijzersterke singles, wisten de mannen de harten te winnen van Arctic Monkeys, de mensen van 3FM en festivalbezoekers van over de hele wereld. Waaronder op Reading+Leeds en Glastonbury in de UK, het Amerikaanse Lollapalooza en Nederlands eigen Lowlands. Nu het album eindelijk verschenen is, zal het vermoedelijk voorlopig alleen maar vooruit gaan.

Bij het luisteren naar Royal Blood komen vooral de overeenkomsten met Blood Red Shoes en The White Stripes naar voren. Dit niet geheel onterecht. Alle drie deze formaties zijn duo’s die muziek maken met het geluid van een band met vier of meer leden. Het vermogen wat zanger en bassist Mike Kerr uit de speakers weet te krijgen maakt het moeilijk om te geloven dat daar één persoon met een effectenpedaal achter zit. Dit in combinatie met de verdomd strakke drumpartij van Ben Thatcher maakt de sound van Royal Blood tot een muur van geluid.

Dan nu de stijl van het duo. Het is niet bepaald de meest originele act en af en toe lijkt een song eerder een aangepaste cover dan een gloed nieuw nummer. Doorgaans wordt deze geplaatst om en nabij Queens of the Stone Age en The White Stripes. Dat is met tracks als “Loose Change” en “Come on Over” geen gekke gedachtegang. Eén belangrijk raakvlak wordt echter vaak over het hoofd gezien: Muse. Naast album opener “Out of the Black” doet ook “You Can Be So Cruel” sterk denken aan dit Britse trio. “Hysteria”, “Unnatural Selection”, dat soort nummers. Door de pakkende riffs met de recht-toe-recht-aan drums passen de nieuwkomers uit Brighton rechtstreeks in deze hoek. Soms op negatieve wijze, maar meestal op de positieve

Beoordeling: 7

Mike en Ben brengen met z’n tweeën een uitstekend half uurtje vermaak voort. De titelloze debuutplaat van de heren bevat de bekende verzameling singles die beuken, grooven, mee doen zingen en meer dan dat. Royal Blood is een muur van muziek met de bakstenen van Kerrs Bas-zang combinatie en de drums van Thatcher als cement.

Releasedatum: 25 Augustus 2014
Label: Warner Bros. 
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes

________________________________________________________________________________________________

Royal_Blood_-_Royal_Blood_(Artwork)

Tracklist:

01. Out of the Black
02. Come on Over
03. Figure It Out
04. You Can Be So Cruel
05. Blood Hands
06. Little Monster
07. Loose Change
08. Careless
09.Ten Tonne Skeleton
10. Better Strangers

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding