New Politics – A Bad Girl in Harlem

New Politics – A Bad Girl in Harlem

Uit de Deense hoofdstad komen de heren David Boyd, Søren Hansen en Louis Vecchio. Deze mannen hebben al in het voorprogramma gestaan van grote namen als Fall Out Boy, Paramore, Thirty Seconds to Mars en The Pretty Recless. Dat zijn niet de minste namen voor een bandje die pas 5 jaar bestaat. Nu heeft deze formatie, die bekend staat als New Politics, sinds kort een nieuw album op zak en met deze tweede plaat, A Bad Girl in Harlem, proberen de jongens op dezelfde hoogte te komen. Of ze dat gaat lukken, valt nog in twijfel te nemen.

Het album bestaat voornamelijk uit op en top radiovriendelijke popliedjes. Af en toe komt er een nummer voorbij met wat hardere gitaren (“Die Together”) en soms een nummer met meer toetsen(“Berlin”). Maar in het algemeen heeft de pop de grootste vinger in de pap. De hoofdcomponenten van deze plaat zijn de vriendelijke stem van zanger David Boyd, een afwisseling tussen een gitaar en toetsen en een hoop ge-ohohoh op de achtergrond. De muziek van New Politics brengt de pop in Pop-Punk naar een nieuw niveau. De opener “Tonight You’re perfect” bevat al verschillende eigenschappen die dit bewijst: poppy synthesizers, een gecomputeriseerd klinkende drum en een dikke laag aan effecten. Daar naast gaan de teksten vooral over liefde of seks.

Het hoogtepuntje is, na lang zoeken, het nummer “Just Like Me”. Deze tweeënhalve minuut durende track bevat een berg aan knipogen naar de ouderwetse (skate-)punk. In dit nummer hebben de toetsen geen tot nauwelijks een rol gespeeld en dat is geen slechte eigenschap. In andere nummers dragen de toetsen in positieve zin bij aan het geheel, maar de heren uit Copenhagen doen te hard hun best. In “Just Like Me” klinkt het meer alsof de jongens plezier maken, in plaats van een gelikt album.

Beoordeling: 5

Eerlijk is eerlijk, New Politics is niet prettig om naar te luisteren. De Denen doen te hard hun best waardoor alles nogal over done klinkt. Te veel toetsen, te veel effecten, te gepolijst, te veel drukke kleine stemmen en geluidjes in de achtergrond. Met alle goede bedoelingen uiteraard, maar New Politics is er niet in geslaagd een fatsoenlijk album te maken.

Release datum: 17 Maart 2014

Label: RCA

verkrijgbaar via: bol.com

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding