Natives in Dynamo, Eindhoven

Natives in Dynamo, Eindhoven

Zondag 30 maart was het dan zover, Natives speelde hun allereerste headline show in Nederland en wel in Dynamo, Eindhoven. Ze namen de band Bleach Blood mee als support en de Nederlandse band Silver Linings kreeg de kans op te treden als extra support.

Silver Linings, een opkomende Nederlandse pop-punk band opende deze middagshow in de kelder van de zaal, die nog maar voor een kwart gevuld was. Dit deed de jonge mannen en dame echter niets, zij begonnen gelijk enthousiast te spelen. Bij het tweede nummer brak helaas de input van de gitaar, waardoor de show instrumentaal wat minder en soms ook vrij rommelig klonk. Desondanks het wat mindere instrumentale geluid ging de band gewoon door en probeerde er het beste van te maken. Zangeres Marieke heeft een geweldige en unieke stem, die tijdens dit optreden helaas weinig te horen was vanwege de instrumentale missers.

De tweede act van de middag begon, namelijk Bleach Blood. Deze is band is totaal niet in een hokje te plaatsen omdat hun muziek varieert van dansbare, tot juist “schreeuwerige” vocalen. Het publiek werd goed opgewarmd en begon al snel mee te dansen, maar door de minimale communicatie met het publiek dwaalde de zaal snel af en hielden zij zich bezig met andere dingen. De energie van de band mocht helaas niet baten, dit terwijl zij juist een sterke en afwisselende show neer hebben gezet.

Tenslotte trad dan eindelijk de hoofdact op, waar iedereen voor was gekomen: Natives. De band kwam met enorm veel energie het podium op en je kon gelijk aan het publiek merken waarvoor zij waren gekomen. De band zorgde voor een goede opkomst met al direct veel contact met het publiek waardoor er meteen een fijne sfeer hing. Het vijftal speelde een perfecte combinatie van de bekendere nummers als “Big Plans” en “This Island”, en de wat minder bekende nummers. De heren namen daarnaast ook goed de tijd voor interactie met het publiek. Natives weet hoe ze een goede indeling van hun show moeten maken wat het publiek enthousiast, springend en zingend hield. Naast de goede indeling gaven zij ook hun laatst uitgebrachte cd “Indoor War” weg aan de persoon in het publiek dat het beste mee kon dansen.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding