You Me At Six en Deaf Havana in Melkweg

You Me At Six en Deaf Havana in Melkweg

Op dinsdag 25 maart sloot het Britse You Me At Six hun tour af in de Melkweg te Amsterdam. Zij namen Deaf Havana mee om het Europese publiek elke avond op te warmen. En dit lukte ze; hoewel de medewerkers van de Melkweg de airconditioning wél hadden aangezet, liepen ook in Amsterdam de temperaturen hoog op.

Deaf Havana heeft in de laatste jaren veel veranderingen doorgemaakt, zo kozen zij na het vertrek van screamer Ryan Mellor een andere muzikale richting. De band zette met het nieuwste album meer een classic/alternatieve rocksound neer, terwijl debuutalbum Meet Me Half Way, At Least behoort tot het genre post-hardcore. Dit verklaart waarom ze er net iets te stoer uitzien voor de muziek die ze tegenwoordig maken. Deze avond werd wederom duidelijk dat zij deze sound totaal achter zich hebben gelaten – er kwamen vooral nummers voorbij van het laatste album Old Souls. Dat de band moe is, is duidelijk. Dit deed echter niet af aan de show, hoewel die daarentegen dan weer weinig verschilde van toen de heren het voorprogramma van Fratellis verzorgden aan de overkant van de Oude Zaal, een aantal maanden geleden. Na het spelen van nummers als “Boston Square” en “Speeding Cars” – jammer trouwens dat “Subterranean Bullshit Blues” niet voorbij kwam – sloot de band de set af met een cover van het Robbie Williams’ “Let Me Entertain You”, wat duidelijk hun manier was om de laatste show van de tour te vieren.

Zodra het hoofdprogramma ook maar één voet op het podium zette, ging het publiek totaal uit zijn plaat. Opener “Too Young To Feel This Old” werd uit volle borst meegezongen. Wel was meteen duidelijk dat zanger Josh Franceschi niet lekker in zijn vel zat, dit beaamde hij later ook op Twitter. Hetgeen dat zijn stem er normaliter uit doet springen, bleef deze avond afwezig. Op de instrumentalisten viel daarentegen niets aan te merken. Dat de band 2008 definitief achter zich heeft gelaten, blijkt nadat de band niet één nummer van debuutalbum Take Off Your Colours in de setlist heeft opgenomen. You Me At Six bracht later in de set wel nummers als “Loverboy” en “Underdog” ter gehore, tot groot genoegen van de fans van het eerste uur. De show was vrij statig en verder niet heel bijzonder – tot de heren terugkwamen voor een toegift. Naast de nieuwe nummers “Reckless” en “Lived A Lie” passeerde ook “Bite My Tongue” de revue. In laatstgenoemde nummer leek Franceschi de screams van Bring Me The Horizon-frontman Oliver Sykes toch redelijk moeiteloos over. Hoe interessant zou het zijn als You Me At Six zelf een aantal nummers met screams op zou nemen? Achja, dat zit er waarschijnlijk niet in.

Kun je geen genoeg krijgen van You Me At Six? Hier kun je onze review met foto’s lezen van de show in Dynamo en de review van het nieuwste album Cavalier Youth vind je via deze link. Ook vertelde de band aan het einde van de show deze zomer terug te komen naar Nederland, ze spelen op een festival maar mogen nog niet vertellen welke dat precies is. Welk festival zal de band nog aan de line-up toevoegen denk jij? Laat het ons in een reactie weten.

Fotogalerij

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding