Call It Off – Liars

Call It Off – Liars

Het uit Eindhoven afkomstige kwartet Call It Off heeft afgelopen week zijn tweede EP uitgebracht. De band die in 2013 is opgericht, en destijds de EP Lovers uitbracht, is nu terug met een vijftal nieuwe nummers onder de naam Liars. Er zijn bands die absoluut niet in een hokje geplaatst willen worden en juist door allerlei invloeden een eigen sound willen creëren. Call It Off heeft dat absoluut niet en wil maar één genre aan doen en dat is die van poppunk. De heren willen de sound en energie van de drie-akkoorden punk bands als Blink-182, Bad Religion en Green Day als geen ander uitdragen.

Na hun eerste EP kreeg de band een deal bij het label White Russian Records. Daarnaast hebben ze ook al in menig Europese stad gespeeld met bands als The Story So Far, The Wonder Years en Real Friends. Met deze EP wordt volgens de groep geen ander genre aangedaan, maar gaat men verder op de voet van de eerste EP. Met catchy hooks en uptempo punk werk wil de band menig festival gaan aandoen deze zomer.

De EP wordt afgetrapt met “Famous Last Words” waarbij direct de bands hierboven in de sound naar voren komen. De uitspraak van zanger Maurice doet denken aan die van Billy Joe Armstrong, leadzanger van Green Day. Een lekkere intro riff zorgt voor een top opening. De structuur is zoals je die kan verwachten bij poppunk. “Burning Bridges” kent een leuk meezinggehalte. De  band blijkt niet voor niets aan te geven over catchy hooks te beschikken, want ook in dit nummer zijn ze duidelijk hoorbaar. Het luistert prima weg en doet snakken naar zomerse autoritten met de ramen open en het volume op 10. Ook in “Stuck With You” is een hoog Green Day gehalte te horen. Dat is ook iets waar de heren zich niet voor schamen. Ze willen gewoon knallen en invloeden laten doorklinken die zijzelf als geweldig ervaren. Met “Call Me” lijken ze iets totaal anders te doen. Een orgel partij wordt gestart, maar niet snel daarna wordt toch overgegaan op het vertrouwde geluid.

Beoordeling: 7,5
Deze EP van Call It Off is eigenlijk niets anders dan een ode aan de bands die eind jaren ‘90 furore maakten met pop-punk. Dat het genre in Nederland nog niet dood is, laten deze vier heren goed horen. Geen moeilijk gestructureerde songs met allerlei extra samples. Nee, gewoon vier instrumenten en los gaan is de insteek. De songs liggen lekker in het gehoor en zitten prima in elkaar. Wel moet gezegd worden dat er niet heel veel variatie valt te bespeuren. Verder hadden de gitaren ook wel iets meer distortion mogen hebben waardoor de energie die ze willen uitdragen nog beter op de luisteraar zou overkomen. Wel is duidelijk dat de band al na één jaar over genoeg nummers beschikt om een zomerfestival plat te spelen met een energieke show.

Releasedatum: 14 maart 2014
Label: 
White Russian Records
Verkrijgbaar via: Itunes

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding