Architects in Dynamo

Architects


Architects in Dynamo

Op de zondagavond van 16 maart gaat het HARD in de concertzaal van Dynamo Eindhoven. Op het programma staat namelijk een line-up van vier fijn geselecteerde metalcore en hardcore bands van over de hele wereld, met als hoofdprogramma het Britse Architects.

De zaal is nog maar halfvol als de eerste band More Than Life begint. Met hun melodische hardcore spelen ze aan één stuk door hun set van twintig minuten. Het geluid klonk perfect en alles was verrassend genoeg goed te horen. Gedurende de set stroomt de zaal langzaam vol en op het einde weten ze een paar hoofden mee te laten knikken.

De Australische Northlane heeft minder moeite met het publiek wakker te krijgen. Eén nummertje om het publiek even op te warmen en vanaf daar merk je meteen waar de fans in de zaal zich bevinden. De technische metalcore zorgt voor veel mosh-pits en sing-alongs. Alles in de show is op de milliseconde nauwkeurig in elkaar gezet en de band voert alle polyritmiek en apart getimede breakdowns als een geoliede machine uit.

Na een oorverdovende soundcheck van de Amerikaanse Stray From The Path is het tijd voor een oorverdovende set van dezelfde band. In contrast tot de exacte precisie van Northlane, maakt Stray From The Past een bak stevige muziek alsof ze de kinderen van Rage Against The Machine en moderne hardcore zijn. Pure hardcore. Stray From The Path valt meteen in de smaak en binnen de eerste minuut van setopener “Badge & A Bullet” vliegt al de eerste stagediver van het podium af. Velen zullen hem opvolgen, wat tegen het einde van de set, tijdens het nummer “Damien”, leidt tot bloedende lippen van de zanger en een omver gelopen pedalboard van de gitarist. Door het ontzettend hoge volume van de gitaren was zanger Drew York absoluut onhoorbaar tijdens de nummers, hoewel dat de hardcore fans er niet van kon weerhouden alle woorden mee te schreeuwen.

_DSC8421-as-Smart-Object-1-960x640

Maar waar iedereen in de zaal deze avond voor gekomen is, is Architects. De Britse metalcore band bracht begin deze week hun nieuwe album Lost Forever // Lost Together uit, wat misschien wel hun zwaarste werk ooit is. Ze beginnen de set dan ook met de albumopener “Gravedigger” wat door velen al hard meegezongen wordt. Het duurt echter nog tot “Alpha Omega”, een nummer van het voorgaande album, totdat het hele publiek erbij is. En vanaf daar gaat het hard. Gedurende de hele set zien vliegen de stagedivers van het podium af. Tijdens “Even If You Win, You’re Still A Rat”, klom een jongen op het podium en voerde helemaal super perfect een verse uit. De band blaast hit na hit door hun versterkers heen, waaronder de goed ontvangen nieuwste single “Naysayer”. En hoewel de band vooral materiaal van hun laatste twee albums ten gehore bracht, speelden ze ook nog drie nummers van Hollow Crown en The Here And Now. Het einde van “Follow The Water” werd door iedereen in het publiek luidkeels meegezongen.

_DSC8444-as-Smart-Object-1-960x640

Ongeveer halverwege de set werd het wel duidelijk dat de energie er bij sommigen al uit was. Niet vreemd als een zo’n zware line-up staat geprogrammeerd op één avond. Het duurt dan tot “Devil’s Island” voordat iedereen weer wakker is en ook de perfect uitgevoerde breakdowns worden luid door het publiek meegeschreeuwd. Om de set af te sluiten speelden ze nog “These Colours Don’t Run”, waarbij een golf van crowdsurfers en stagedivers ontstond. Na een set van iets meer dan een uur zijn zowel de band als het publiek bekaf, en dat mag ook wel na zo’n avond.

Architects’ nieuwe album Lost Together // Lost Forever is verkrijgbaar via Bol.com en iTunes. De band keert in juni terug naar Nederland en treedt op bij Jera on Air.

Fotogalerij

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding