Fall Out Boy en The Pretty Reckless in Heineken Music Hall

Fall Out Boy en The Pretty Reckless in Heineken Music Hall

Na een break van bijna vier jaar brachten de heren van Fall Out Boy in 2013 het album Save Rock And Roll uit. Na hun optreden op Lowlands vorig jaar, was het op 8 maart tijd voor de eerste Nederlandse headline show in ongeveer vijf jaar.

IMG_1442

Het ging The Pretty Reckless vorig jaar niet voor de wind. Ze planden de release van het album al voor augustus vorig jaar en zouden die maand ook een headline show spelen in Tivoli te Utrecht als onderdeel van de Europese tour, maar deze hebben zij moeten cancelen. De studio was getroffen door orkaan Sandy, waardoor zij niet op tijd klaar waren met Going To Hell. Deze avond, nog maar een week verwijderd van de release van het nieuwe album, maakte The Pretty Reckless het goed met hun Nederlandse fans. Het viertal opende de avond met het nieuwe nummer “Follow Me Down” en ging verder met de oudere nummers “Since You’re Gone” en “Miss Nothing”. De band maakt er een niet erg spectaculaire show van en het geluid is niet optimaal afgesteld, voorin de zaal waren vooral de drums te horen en viel Taylor Momsen’s stem bijna helemaal weg. Dit neemt echter niet weg dat het viertal strak speelde. Later in de set volgde een mix van oud met nieuw materiaal en de set werd beëindigd met de single “Going To Hell”. De band leek niet op iedereen in de grote zaal even veel indruk te maken, maar toonde kwaliteit en liet een, over het algemeen, opgewarmd publiek achter.

IMG_1498

Als het doek om kwart voor negen naar beneden viel en Fall Out Boy gemaskerd opende met “The Phoenix”, eveneens de opener van het laatste album Save Rock And Roll, ging het publiek volledig uit zijn dak. In een bijna uitverkochte Heineken Music Hall bewees de band live net zo strak te zijn als op de albums. Fall Out Boy maakte een goede mix tussen oud materiaal en nieuw materiaal. Als vierde nummer speelde de band één van hun grootste hits, “This Ain’t A Scene, It’s An Arms Race”. Zodra de band klaar was met het nummer “Alone Together” gaf gitarist Joe Trohman een niet erg speciale solo waarna de band de set hervatte. Duidelijk is dat bassist Pete Wentz nog steeds de frontman van de band is, waar hij het woord voerde bleef Patrick Stump redelijk op de achtergrond.

IMG_1874

Halverwege de set liep de band van het podium af en werd er een geluidsfragment afgespeeld. Nog voordat het publiek het doorhad, hadden Joe Trohman, Pete Wentz en Patrick Stump zich verplaatst naar een klein podiumpje achterin de zaal om hier een aantal akoestische nummers ter gehore te brengen. De heren hadden mooie versies gemaakt van “I’m Like A Lawyer With The Way I’m Always Trying To Get You Off (Me & You)” en “Grand Theft Autumn/Where Is Your Boy”.  De achtergebleven drummer speelde vervolgens een solo, wat zijn collega’s de tijd gaf het hoofdpodium weer te betreden. De band had een interessant podium meegenomen waarop veel rondgerend kon worden. Ook verscheen er later in de set een piano op het bovenste platform. Hier speelde Patrick Stump, tijdens de toegift, het nummer “Save Rock And Roll”, waarin hij moeiteloos de lage zangpartijen van Elton John overnam. De band sloot het optreden af met het nummer “Saturday”.

Hoewel de band over het hoogtepunt heen lijkt te zijn, wisten ze de Heineken Music Hall tevreden te stellen.

Fotogalerij

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding