Jett Rebel – Mars EP

Jett Rebel – Mars EP

Een snoepreep, de rode planeet en de Romeinse god van oorlog. Oordelend aan de hand van de cover van de EP van het Nederlandse Jett Rebel lijkt de plaat naar het laatste vernoemd te zijn maar alle drie de betekenissen van Mars lijken terug te komen.

De candybar laat zich regelmatig horen op deze tweede EP. Melodieën en harmonieën, onder andere in “Hurts So Nice”, klinken heerlijk zoet. Ook de teksten waarin gezegd wordt dat het niet leuk is als de meisjes niet dansen, vormen in “Tonight” een gesuikerde eigenschap. In het zelfde nummer wordt ook de Romeinse afgevaardigde van geweld naar voren gehaald als er een plotselinge verandering qua genre plaats vindt en de gitaren de overhand beginnen te krijgen.

De jaren tachtig vieren hoogtij op deze Extended Play. Wat vooral naar voren komt op deze plaat de samenwerking tussen toetsen en gitaar. Voeg hier wat stem harmonieën aan toe en Jett Rebel laat de luisteraar door de ruimte zweven. Vooral “Sleep Over” klinkt als een blik in een oneindige sterrenlucht.

Beoordeling: 7

Jett Rebel, ook bekend als Jelte Tuinstra en consorten, heeft goed werk geleverd met dit mini­album. Hoewel Mars een heel stuk meer pop is dan voorganger Venus is het heel fijn om naar te luisteren. De relaxte samenwerking tussen alle partijen is uitstekend uit de verf gekomen. Nu is het nog wachten op een album.

Label: Sony
Releasedatum: 16 december
Verkrijgbaar via: Bol.com (Venus & Mars op vinyl, Venus & Mars als CD)Spotify 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding