Billy Talent zet Tivoli op z’n kop

Billy Talent zet Tivoli op z’n kop

De Dead Silence World Tour van Billy Talent stopte op donderdag 2 mei in Utrecht. De band trad samen met Donots op in een uitverkochte Tivoli Oudegracht. De Canadese band is al sinds 1993 bezig en trad eerder al op in o.a. de Melkweg, stond op Pinkpop in 2009 en speelde Groezrock afgelopen weekend plat.

De Duitse band Donots mocht het spits afbijten. De heren openden het concert en gaven een zeer energieke show. Een goede opwarmer is deze band zeker, de hele zaal ging vanaf het eerste moment tot het laatste moment los. De band bestaat even lang als het hoofdprogramma en voelt zich thuis op de planken. Het vijftal speelde natuurlijk vooral eigen materiaal, maar speelde ook Cindy Lauper’s “Time After Time”.

IMG_8735

Rond half tien gingen de lichten in de zaal uit en betraden de heren van Billy Talent het podium. De band opende het optreden met “Lonely Road To Absolution”, de openingstrack van het nieuwste album Dead Silence. Aansluitend werd het nummer “Viking Death March” ten gehore gebracht. De band knalde vanaf het eerste moment en het publiek nam deze energie dan ook klakkeloos over. Zo werd er volop gemosht, gingen fans crowdsurfen en werd er lekker gesprongen.

IMG_8762

Oudere nummers als “The Ex” en “This Suffering” werden afgewisseld met materiaal van het nieuwe album. Na 15 nummers was het tijd voor een korte break waarna de band weer terug kwam voor een toegift.

Tijdens deze toegift gaf de band zich nog één keer met publieksfavorieten “Devil On My Shoulder”, “Fallen Leaves”, “Suprise Suprise” en “Red Flag”.

IMG_8906

Hoewel het concert één groot feest was waren er toch een paar mensen in het publiek die niet voor de muziek kwamen. Dit werd duidelijk wanneer frontman Benjamin Kowalewicz vertelt dat er (rond de dertig) telefoons zijn gestolen tijdens het optreden. Na afloop van het concert stonden er dan ook veel politie agenten te wachten om de dader op te kunnen pakken.

Het is een lange tijd geleden dat ik voor het laatst een zaal zo los heb zien gaan. Billy Talent heeft Tivoli op z’n kop gezet en zal dit zondag ook gaan doen in de Effenaar, Eindhoven.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding